Nieuwe subsidieregeling voor duurzaam transport

  • Logistiek & Vervoer

Eind september gaat een nieuwe subsidieregeling van start voor duurzaam transport, Demonstratieregeling Klimaattechnologieën en Innovaties in Transport geheten. De DKTI-Transport heeft een looptijd van 2017 tot en met 2021. Voor 2017 is ongeveer 17 miljoen euro beschikbaar.

Nieuwe subsidieregeling voor duurzaam transport

Projecten die voor de DKTI-Transport in aanmerking komen, zijn gericht op transportoplossingen met lage of geen CO2-uitstoot, denk hierbij aan voertuigen maar ook aan de bijbehorende laadinfrastructuur. De gehele logistieke keten, dus fabrikant, verlader, vervoerder en ontvanger behoren tot de doelgroep van de regeling.

DKTI-Transport

De DKTI-Transport werkt met technologie- en innovatieopgaven die jaarlijks worden vastgesteld. Voor 2017 zijn is dat goederenvervoer over de weg: onder andere elektrisch/hybride, biobrandstoffen, waterstof/brandstofcel en de versnelling van de uitrol van infrastructuur voor alternatieve en hernieuwbare brandstoffen.

Haalbaarheidsstudies

De demonstratie projecten moeten het karakter hebben van haalbaarheidsstudies, living labs of specifieke experimenten. De projecten moeten bijdragen aan de overgang naar lage tot 0 CO2 uitstoot van transport op de middellange termijn, het verdienvermogen van het Nederlandse bedrijfsleven of overige aspecten zoals: uitstoot van overige emissies en geluid.

Eerste ronde

De eerste ronde van de DKTI-Transport zal (onder voorbehoud) op eind september worden gepubliceerd. Voor de aanvraag is eHerkenning (bedrijven) of DigiD (particulieren) nodig.

Energieakkoord

DKTI-Transport geeft invulling aan de afspraak uit het Energieakkoord. Daarin staan de klimaatdoelstellingen voor de sector verkeer en vervoer voor de lange termijn. De vervoerssector is goed voor 30 procent van de huidige CO?-uitstoot in de EU. Tegen 2050 moet minstens 60 procent minder worden uitgestoten dan in 1990. Het doel is om de komende 5 jaar op een aantal terreinen in de transportsector de productontwikkeling te versnellen.

Meer informatie?

Voor meer informatie neemt u contact op met Van Oers Accountancy. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in de agrarische -, zorg -, bouw -, transport - en onderwijssector en biedt oplossingen voor financiële, fiscale, administratieve en juridische vraagstukken. Vooral gericht op MKB en familiebedrijven. Neem contact op via (0165) 582600 of mail naar roosendaal@vanoers.nl

Meer informatie over OERS ACCOUNTANCY & ADVIES ROOSENDAAL, VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!