Omgaan met verlies door organisaties

  • Onderwijs & Training

Organisaties weten wat te doen als ze succes hebben. Het moment waarop je de mensen erkent die eraan bijdroegen en een feest organiseert. Maar wat gebeurt er als organisaties, om welke reden ook, hun doelen niet halen?

Als er, bijvoorbeeld, afscheid genomen moet worden van mensen? In de meeste gevallen staat dit lastige onderwerp niet hoog op de agenda van leiders en komt de focus snel te liggen op de ‘nieuwe kansen’. Is dat eigenlijk wel een goed idee? Wat betekent het voor de mensen die blijven en voor hen die vertrekken?

In ons privéleven leren we dat het belangrijk is om stil te staan bij ons verlies. Wat zou er gebeuren als organisaties omgaan met verlies (en de rouw die ermee gepaard gaat) integreren in hun cultuur? Zouden ze er misschien sterker van worden?

Grote vragen, kleine antwoorden, TEDx:

Jakob van Wielink

 

 

 

 

 

 

 

In mijn bijdrage aan de TEDx Leiden sprak ik over de impact van verlies voor organisaties en hun medewerkers. Geen grote antwoorden en vergezichten, maar steeds opnieuw een verhaal van dichtbij. Voor mensen die ik begeleid en adviseer, voor mezelf.

Schema Alba-academie

 

 

 

 

 

 

 

Kleine ‘antwoorden’ op ‘grote vragen’ dus. Er is geen korte weg door de rouw.

Jakob van Wielink is consultant, kerntrainer en coach bij de Alba-academie. Hij geeft met veel enthousiasme en bevlogenheid invulling aan onze Leiderschapstrainingen en is de specialist bij uitstek op het gebied van mens en organisatie in verandering.

Meer informatie over ALBA-ACADEMIE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!