Ondernemen met informatie uit het Handelsregister

  • Financieel & Juridisch

Als ondernemer heeft u soms behoefte aan informatie over andere ondernemers, bedrijven, organisaties, verenigingen of stichtingen. U kunt deze gegevens op verschillende manieren nodig hebben.

Ondernemen met informatie uit het Handelsregister

Deze gegevens heeft u nodig als u bijvoorbeeld:

  • op zoek bent naar nieuwe klanten
  • wilt weten wie uw concurrenten zijn en waar ze zitten
  • een mailing uitstuurt en hiervoor adressen nodig heeft
  • wilt nagaan met wie u zaken doet
  • moet inschatten welk financieel risico u loopt met een klant of leverancier

Het Handelsregister is hiervoor een goede én actuele informatiebron. Alle in Nederland gevestigde bedrijven, ondernemingen en rechtspersonen staan hier ingeschreven. Het Handelsregister levert verschillende handige producten.

Uittreksel

Bewijs van inschrijving bij de KvK

Een gewaarmerkt uittreksel uit het Handelsregister helpt bij het zaken doen. Zoals het werven van nieuwe opdrachten. Het uittreksel kunt u op papier ontvangen, maar u kunt ook een digitale versie bestellen. Beide hebben dezelfde rechtsgeldigheid. Het voordeel van het digitale uittreksel is dat u deze vaker kunt gebruiken en via e-mail kunt versturen.

Uittreksel aanvragen

Bedrijfsprofiel

Weet met wie u zaken doet

U kunt online een bedrijfsprofiel aanvragen van een nieuwe klant of zakenpartner. Om over hem of haar meer te weten te komen of om zeker te weten of uw klant of leverancier wel bestaat. Het bedrijfsprofiel is gebaseerd op gegevens uit het Handelsregister. HIermee kunt u zich een goed beeld vormen van het bedrijf, kunt u gegevens controleren en de financiële positie van de klant nagaan. Het geeft inzicht in actuele en historische bedrijfsgegevens, gedeponeerde documenten, eventuele jaarrekeningen of concernrelaties.

Bedrijfsprofiel bestellen

Adressenbestand

Voor nieuwe klanten, mailings of een concurrentieanalyse

Gebruik het adressenbestand van het Handelsregister voor het  gericht werven van klanten. U kunt kosteloos een selectie van ingeschreven bedrijven of organisaties maken. Selecteren kan onder meer op branche, regio of rechtsvorm, startende bedrijven of faillissementen. Extra rubrieken zoals branchegegevens en contactpersonen kunt u toevoegen. De adressenselecties bevatten alleen adressen van ondernemingen en organisaties die geen bezwaar hebben gemaakt tegen het gebruik van hun adresgegevens.
In het adressenbestand vindt u geen e-mailadressen.

De selectie kunt u tegen betaling downloaden en gebruiken voor (telefonische) acquisitie of direct mailings. Of om een overzicht te krijgen van uw concurrentie.

Adressenbestand selecteren

Jaarrekening

Zijn er financiële risico's?

Hoe staat uw klant of leverancier er financieel voor en kan dit voor u een risico betekenen? Door het opvragen van een jaarrekening krijgt u een beeld hoe het uw zakenpartner financieel vergaat.

Het deponeren van een jaarrekening is voor veel bedrijven verplicht. Deze verplichting geldt o.a. voor bedrijven met de rechtsvorm bv, nv en coöperatie. Deze verplichting geldt niet voor eenmanszaken. Inzicht in de financiële positie kunt u ook krijgen via het bedrijfsprofiel.

Jaarrekening opvragen

Meer informatie over Kamer van Koophandel Kantoor Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!