Ondernemer moet vóór zomervakantie met pensioen aan de slag

  • Financieel & Juridisch

Er is een nieuwe wet waardoor ondernemers die pensioen opbouwen in hun bv vóór 1 juli in actie moeten komen. Er moet ook een keuze worden gemaakt over hoe nou verder met het pensioen omdat fiscaal gezien er binnenkort geen pensioen meer mag worden opgebouwd in de eigen bv.

Ondernemer moet vóór zomervakantie met pensioen aan de slag

De regels zijn best ingewikkeld en er zijn deadlines die je niet mag missen. Daarom biedt een aantal kantoren die bij Van Loon Netwerk Notarissen zijn aangesloten de Begeleiding Pensioenkeuze aan. Hier lees je wat dat inhoudt. 

Pensioenovereenkomst

Als je pensioen opbouwt in je bv dan liggen er afspraken daarover vast in een ‘pensioenbrief’ of ‘pensioenovereenkomst’. Dit document moet vóór 1 juli a.s. worden aangepast. Vervolgens moet je een keuze maken over het pensioen dat je in de bv hebt opgebouwd. Er zijn drie keuzes: bevriezen, omzetten en afkopen. Als je kiest voor omzetten en afkopen, moet je dit op tijd met een formulier melden aan de Belastingdienst. In sommige gevallen moet een (ex-)partner het formulier van de Belastingdienst ook ondertekenen. Er kunnen ook gevolgen zijn voor je huwelijkse voorwaarden of testament. 

Begeleiding pensioenkeuze

Omdat ondernemers veel aan hun hoofd hebben, heeft Van Loon Netwerk Notarissen de Begeleiding Pensioenkeuze ontwikkeld. Een aantal van de aangesloten kantoren zijn dieper in de materie gedoken en bieden de Begeleiding Pensioenkeuze aan. Deze Netwerkkantoren helpen ondernemers stap-voor-stap het hele keuzetraject te doorlopen. Ze zorgen ervoor dat de ondernemers geen deadlines missen. En voor het rekenwerk schakelen ze de fiscaal adviseur/pensioenspecialist of accountant van de ondernemer in. Daarnaast is er een stappenplan voor de ondernemer gemaakt zodat deze alle stappen kan volgen.

Contact met Van Loon Netwerk Notarissen

Interesse in de Begeleiding Pensioenkeuze? Kijk dan op de website van het kantoor van je keuze of mail naar communicatie@netwerknotarissen.nl onder vermelding van je woonplaats zodat er een deelnemend notariskantoor bij jou in de buurt gezocht kan worden.

Meer informatie over LOON NETWERK NOTARISSEN, VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!