Op zoek naar een nieuwe bedrijfslocatie?

  • Zakelijke dienstverlening

Beschikt u over een business-to-consumer (B2C) bedrijf en bent u op zoek naar een geschikte locatie of extra vestiging voor uw onderneming? Met de Locatiescan van de Kamer van Koophandel brengt u in enkele minuten het door u beoogde vestigingsgebied in kaart.

Op zoek naar een nieuwe bedrijfslocatie?

Zo heeft u snel inzicht in de kansen voor uw bedrijf.  

Factsheet locatiescan

Tevens kunt u via de Locatiescan een factsheet opvragen. In dat geval ontvangt u per e-mail basisinformatie over de bevolking en concurrentie in een door u gekozen gebied (gemeente of wijk), afgezet tegen het Nederlands gemiddelde, zoals het aantal inwoners, inclusief leeftijd, geslacht, samenstelling huishoudens en inkomens, de herkomst van inwoners, het aantal branchegenoten, het aantal mogelijke zakelijke klanten en de overlevingskansen van uw bedrijf na 1 tot 5 jaar gebaseerd op historische gegevens.

Hoe werkt de Locatiescan?

  1. Ga naar www.locatiescan.info
  2. Kies uw bedrijfsactiviteit en de locatie naar keuze
  3. Binnen enkele minuten ontvangt u per e-mail een factsheet plus Excel bestand op maat gemiddelde. Handig om uw keuze voor een locatie te kunnen onderbouwen.

Betrouwbare data

De initiatiefnemers van de Locatiescan zijn de Kamer van Koophandel en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Hierdoor bent u verzekerd van betrouwbare gegevens. Alle gegevens worden overzichtelijk gepresenteerd. De factsheet is géén vervanging van een vestigingsplaatsonderzoek, maar vormt een eerste verkenning. Op basis van de cijfers uit de factsheet (in pdf en excel) doet u zelf aanvullend onderzoek en bouwt u een argumentatie op over de geschiktheid van een vestigingsplaats, bijvoorbeeld voor een ondernemings- of financieringsplan.

Meer informatie over Kamer van Koophandel Hoofdkantoor Utrecht:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!