PaperWise: nieuwe generatie papier

  • Innovatie & MVO

Verspilling van waardevolle grondstoffen past niet meer in deze tijd! Dus waarom landbouwafval verbranden als er ook milieuvriendelijk sociaal verantwoord papier en karton van gemaakt kan worden? PaperWise is een nieuwe generatie milieuvriendelijk sociaal verantwoord papier en karton van landbouwafval.

PaperWise: nieuwe generatie papier

Steeds meer bedrijven willen hun ecologische voetafdruk verkleinen. PaperWise draagt bij aan deze ambitie. De natuur kent geen afval, dat is de inspiratie van PaperWise. Landbouwgewassen als rijst, graan, suikerriet, etc. bestaan voor 20% uit voedsel en 80% uit stengels en bladeren. Wereldwijd komen jaarlijks miljarden tonnen landbouwafval beschikbaar. Het overgrote deel wordt momenteel verbrand, waardoor waardevolle grondstoffen verloren gaan en milieuvervuiling ontstaat. Zo kan er van de stengels en bladeren die overblijven na de oogst. PaperWise zet in op het voorkomen van deze verspilling.

CO2 neutraal papier

Met PaperWise hoeven bedrijven minder CO? te compenseren vanwege de lagere milieu-impact, hierdoor kunnen ook de kosten voor CO? compensatie verlaagd worden. Uit onafhankelijk milieuonderzoek, uitgevoerd door IVAM Universiteit van Amsterdam, blijkt dat PaperWise een milieubesparing van 47% ten opzichte van FSC-papier op basis van bomen en 29% ten opzichte van recycled papier biedt.

Papier met boodschap

Maar er is meer; PaperWise wordt geproduceerd in fabrieken in India en Zuid Amerika die van grote betekenis zijn voor de lokale communities aldaar. Er wordt geïnvesteerd in scholing, infrastructuur en gezondheidszorg en het fabricageproces is gericht op veiligheid, zero waste en behoud van ecologie. PaperWise neemt haar ketenverantwoordelijkheid serieus en ziet erop toe dat de productie volgens internationale MVO-richtlijnen gaat en liefst nog beter. Papier met een boodschap!

Assortiment papier

De Groot – grootsgedrukt.nl heeft PaperWise aan haar assortiment toegevoegd in diverse grammages en afmetingen van kopieerpapier tot grootformaat vel. Indien uw kwaliteitsdrukwerk wenst op PaperWise papier helpen we u graag met het juiste advies of een passende offerte. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Meer informatie over GROOT GROOTSGEDRUKT.NL, DE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!