Podcastserie: 'Maak jouw organisatie cyberweerbaar'

  • Zakelijke dienstverlening

Veel ondernemers wanen zich veilig en schatten het risico op schade door een cyberaanval laag in, zo blijkt uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2020. Tegelijk zien we ook dat het aantal incidenten stijgt en dat de financiële en imagoschade enorm kan zijn als je bedrijf slachtoffer wordt van een hack.

Podcastserie: 'Maak jouw organisatie cyberweerbaar'

Kortom, je moet dit op je agenda zetten. Maar waar begin je? Het antwoord daarop krijg je in een driedelige podcastserie van SIDN. 

'Als mkb'er ben je vaak geen cybersecurityexpert en kun je je tijd ongetwijfeld goed gebruiken voor duizend-en-een andere zaken. Cybersecurity uitbesteden bij je IT-partner lijkt de oplossing, maar vergis je niet. Uit ons onderzoek blijkt dat 58% van de IT-leveranciers juist aangeeft dat hun mkb-klanten onvoldoende beschermd zijn. Het is daarom toch slim om zelf enige kennis op te doen en zorgt dat je inzicht krijgt in hoe je ervoor staat. Waar moet je op letten en welke afspraken maak je met je IT-partner', vertelt een woordvoerder van SIDN.  

Luister de podcast

Om MKB'ers hierbij op weg te helpen maakte SIDN onlangs de podcastserie ‘Maak jouw bedrijf cyberweerbaar’. In deze serie onderzoeken ze onder leiding van Chris van ’t Hof wat je als mkb’er moeten weten en kan doen om je bedrijf weerbaar te maken tegen cyberaanvallen. Er komen veel praktische tips langs.

  • In aflevering 1 wordt met ethisch hacker Rickey Gevers besproken hoe een cyberaanval werkt en hoe je deze kunt herkennen.
  • In aflevering 2 vertellen Jos Slootstra eigenaar van DACON ICT en Alex van Wijhe, cybersecurityexpert bij SIDN welke impact een cyberaanval heeft op een bedrijf en wat je kunt doen als je getroffen wordt.
  • In aflevering 3 een gesprek met Gerard de Weerd, ondernemer en directeur binnen de Solimas groep en Daisy Rasing, cybersecurityexpert bij SIDN en krijg je tips over hoe je kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van een hacker.

Je kunt de podcast beluisteren via Anchor.fm en Spotify.

Meer informatie over SIDN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!