Pot niet langer op, steek je kapitaal in aandelen

  • Financieel & Juridisch

Met een economie waar nog weinig consumenten echt vertrouwen in hebben, is het spaargedrag van Nederlanders wellicht ietwat obsessief geworden. De meeste mensen proberen kapitaal achter de hand te houden zodat zij bij een eventuele tegenslag nog een appeltje voor de dorst hebben.

Pot niet langer op, steek je kapitaal in aandelen

Dit spaargedrag heeft als gevolg dat de rentes bij vrijwel alle spaarrekeningen dicht tegen de nul grens aanliggen. Het is helemaal niet zo rendabel om veel geld te sparen. Gelukkig is er een manier om wel winst te maken met jouw kapitaal, namelijk door te beleggen in aandelen.

Het is geen ver van je bed show

Veel mensen zien beleggen als iets waar een groot menselijk kapitaal voor nodig is. Iets wat erg lastig is om te realiseren. Maar eigenlijk valt het enorm mee. Vaak kun je op speciale sites zelfs aandelen kopen met een soort van demo. Je koopt dan niet met echt geld maar met 'nepgeld', zo heb je de kans om te oefenen in het kopen van aandelen. Een voorbeeld van zo'n site is aandelenkopen.nl.

Een paar weken beleggen of jaren sparen

Het voordeel van beleggen is dat je in een klap een hoop geld kunt verdienen. Natuurlijk is het zo dat sparen een veel veiligere manier is van kapitaal behouden, maar het is ook veel minder rendabeler. Het loont zeker om je te verdiepen in het beleggen om zo wat meer geld te verdienen uit je spaargeld. Helaas is het ook zo dat je geld kunt verliezen. Beleg dus altijd met kapitaal dat je zou kunnen missen, zodat de gevolgen niet enorm zijn mocht de hele markt ineens instorten. Denk bijvoorbeeld aan een bitcoin die maar blijft stijgen in prijs. Vroeg of laat klapt de bubbel en raken veel mensen hun geld kwijt.

Het loont dus zeker om je te verdiepen in het kopen van aandelen. Het is wel verstandig om niet meteen met echt geld te gaan beleggen maar eerst een demo te proberen, zoals bijvoorbeeld op aandelenkopen.nl. Op deze manier maak je het risico zo klein mogelijk voor jezelf en kan je eigenlijk geen enorme fouten maken als je rationeel blijft nadenken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!