Reken u niet (te) rijk bij een bedrijfsovername

  • Financieel & Juridisch

Bij een bedrijfsovername kunnen eventuele verborgen loonbelasting- of premieschulden forse invloed hebben op de waarde. Reken u daarom niet te rijk. Lees meer in de ondernemerstip van BDO.

Reken u niet (te) rijk bij een bedrijfsovername

Als verborgen loonbelastingen en premieschulden achteraf pas bekend worden, bijvoorbeeld omdat de Belastingdienst aanmerkingen heeft over de wijze waarop de WKR-administratie is ingericht, kan dat voor de koper een flinke tegenvaller zijn. Het kan ook zijn dat de koper ziet dat er door de over te nemen werkgever forse loonkostensubsidies worden toegepast. Maar misschien wel ten onrechte?

Loonkostenvoordeel

Ook als de loonkostensubsidies terecht zijn toegepast, wil dat niet altijd betekenen dat de koper daar ook recht op houdt. Voor de nieuwe Loonkostenvoordelen die vanaf 2018 gaan gelden, is dat namelijk niet het geval als er door de overname voor de overgenomen werknemers een nieuwe inhoudingsplichtige ontstaat. Het recht op het Loonkostenvoordeel gaat dan niet over en er kan ook geen nieuw recht ontstaan ten aanzien van die werknemer op dat moment.

Loonheffingencheck

Uiteraard zijn er meer aandachtspunten op het gebied van de loonheffingen. Met de BDO Loonheffingencheck kan BDO die voor u in beeld brengen, ook als u niet de koper bent maar bijvoorbeeld wilt weten hoe uw organisatie er voor staat. Neem dan vrijblijvend contact op met het secretariaat van de organisatie: 070 338 07 22 of mail alp@bdo.nl. De zomerperiode is daar een prima tijd voor.

Landelijke Actualiteitendagen

Tijdens de BDO Landelijke Actualiteitendagen in het najaar komen de Loonkostenvoordelen, maar ook de werkkostenregeling en veel andere onderwerpen ruim aan bod. Kijk op www.bdo.nl/alp voor meer informatie.

Meer informatie over BDO BREDA & BDO ROOSENDAAL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!