RIO Box geeft meer grip en minder ongeplande stilstand

  • Technologie

Roordink Bedrijfswagens lost al 35 jaar vervoersvraagstukken op. Een veelgestelde vraag is:’’Hoe voorkom ik ongeplande stilstand?. Denk bijvoorbeeld aan een vrachtwagenchauffeur met pech onderweg door te laat gepleegd onderhoud. Met de komst van de RIO Box is dit verleden tijd.

RIO Box geeft meer grip en minder ongeplande stilstand

De RIO Box, die inmiddels standaard onderdeel is geworden van alle nieuwe MAN trucks, is een stukje hardware in de truck dat online in verbinding staat met een portaal. “Onze klanten hoeven alleen maar hun account te activeren en kunnen vanaf dat moment alles zien van hun wagenpark, zoals de positie van de auto, de rit geschiedenis en het brandstof verbruik. Met aanvullende apps kunnen ze zelfs de rijstijl van de chauffeur monitoren of de tachograaf automatisch uitlezen”, vertelt Bart Rosendal, service manager bij Roordink. ‘’Allemaal bedoeld om ongeplande stilstand te voorkomen.’’

Van ongeplande naar geplande stilstand

Het komt nog te vaak voor dat het onderhoudslampje op het dashboard gaat branden op het moment dat een chauffeur er geen tijd voor heeft. “Ieder uur dat een chauffeur stil staat, kost het bedrijf geld. Hoe efficiënt is het als je onderhoud van de truck kunt plannen terwijl de chauffeur een vrije dag heeft? Of dat je laad- en lostijden nauwkeuriger kunt voorspellen omdat je precies weet waar de chauffeur zich bevindt?” Met de RIO Box kunnen wagenparkbeheerders voortaan stilstand plannen, waardoor ze pech onderweg, ongeplande stilstand of uitval voorkomen.

RIO Box

Digitale koploper

De RIO Box is webbased, dus vanaf elke plek met internetverbinding kan de wagenparkbeheerder inloggen in het portaal om gegevens eruit te halen. Dat is uniek. Met de introductie van RIO behoren MAN-trucks tot de koplopers in de transport- en logistieke sector. De RIO Box zit standaard op alle nieuwe MAN trucks, zonder extra kosten. De box kan echter ook in andere merken voertuigen en de MAN TGE bestelwagen worden gebruikt, wat een enorme aanwinst is voor de logistieke sector.

Roordink Bedrijfswagens kijkt vooruit

Roordink Bedrijfswagens is het meest complete bedrijfswagencentrum van Midden-Nederland. Als dealer van nieuwe en gebruikte bedrijfswagens bieden zij alles onder één dak, zoals onderhoud, reparatie en schadeherstel. Niet alleen van MAN-trucks, maar ook van merken als Isuzu en DFSK. Ook zijn zij erkend reparateur voor Volkswagen Bedrijfswagens. Samen met Innovam, dé opleider in de mobiliteitsbranche, en de Truck Academy’s maakt Roordink zich sterk voor het enthousiasmeren van studenten voor het truck monteursvak. “Roordink biedt volop werkgelegenheid voor de regio, maar er is nog altijd een tekort aan monteurs. We laten jong talent graag zien wat de mogelijkheden zijn in ons vak. Dit is natuurlijk niet alleen het monteur zijn, maar ook voor innovaties in de mobiliteitsbranche zoals de RIO Box”, aldus Rosendal.

Auteur: Olga Heeren

Meer informatie over ROORDINK BEDRIJFSWAGENS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!