Schijnconstructies worden harder aangepakt in ketenaansprakelijkheid

  • Financieel & Juridisch

Als een sector onder druk staat dan worden er allerlei creatieve oplossingen bedacht om de marge op peil te houden. Op zich is dit natuurlijk een prima zaak, maar niet als het ten koste van zowel de werknemer als werkgever moet gaan.

Schijnconstructies worden harder aangepakt in ketenaansprakelijkheid

Zo zijn er bijvoorbeeld gevallen bekend de een werknemer goedkoper wordt uitgeleend door een uitzendbureau dan eigenlijk kan. Aantrekkelijk voor de werkgever op het eerste gezicht. Wat er niet vermeld werd was dat er in dit geval geen premie werd afgedragen, waardoor de werknemer uiteindelijk met een pensioengat zou komen te zitten. Waar de werkgever tot voor kort vrijuit ging is er nu in de zogenaamde ketenaansprakelijkheid vastgelegd dat ook de werkgever aansprakelijk kan worden gesteld voor dit soort schijnconstructies.

Ketenaansprakelijkheid voor loon

Niet alleen de werkgever, maar ook de opdrachtgever wordt verantwoordelijk voor het betalen van het cao-loon. Onderbetaalde werknemers krijgen zo meer mogelijkheden om hun achterstallige loon te innen. Opdrachtgevers die weten, of moeten weten, dat een werknemer niet voldoende betaald krijgt, kunnen hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Het is goed om te weten dat u in zee gaat met een detacheringsbureau dat de regelgeving kent en eerlijke tarieven hanteert waar iedereen recht op heeft. Eerlijk duurt het langst!

Heeft u vragen omtrent dit onderwerp? De specialisten van Vakmasters kunnen u er alles over vertellen.

Meer informatie over VAKMASTERS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!