Sellon reduceert uw onderhoudskosten

  • Maintenance

Sellon BV wordt met enige regelmaat uitgenodigd door bedrijven uit de procesindustrie de helpende hand te bieden bij pomp- en of afdichtings vraagstukken.

Vanwege de 40 jarige expertise op het gebied van afdichtingen in relatie tot rotating equipment is Sellon in staat een duidelijke meerwaarde te bieden bij het verlagen van de onderhoudskosten door standtijd verlenging bij dergelijke kritische apparaten in het productieproces. 

pomp-2

Rotating apparatuur vinden we in processen van waterverplaatsing/waterbehandeling tot olieraffinaderijen en alles wat daar tussen zit. In de volgende casus bevinden we ons in het productieproces van een grote drukkerij in het zuiden van ons land.

Het probleem bevindt zich bij de grote inktpompen die de inkt vanuit de centrale voorraadtanks verplaatsen naar de persen. De pompen zijn van het fabrikaat Johnson, type SRT. Dit is een veel voorkomende pomp in deze situatie. De pompen worden afgedicht met 2 enkelvoudige mechanische afdichtingen van de 1e generatie. Om de smering tussen de loopvlakken enigszins op peil te houden wordt gebruik gemaakt van een secundaire vloeistof, olie, welke wordt aangevoerd vanuit een 1 liter vaatje. Er staan een aantal van deze pompsituaties opgesteld en vanwege de korte levensduur van met name de afdichtingen is men vrij continue bezig deze pompen te repareren. Bijkomend probleem is dat bij lekkage de kankerverwekkende stof tolueen vrijkomt, uiteraard een belangrijk aandachtpunt dit in de toekomst uit te sluiten. De vraag aan Sellon is de standtijd te verhogen van deze pompen naar minimaal 1 jaar en daarmee de bedrijfszekerheid van het systeem en de veiligheid te verbeteren.

Na een grondige inspectie van systeem en pomp is besloten deze pompen te voorzien van cartridge dubbelseals, type Chesterton 255. Deze seals zijn compact gebouwd en multifunctioneel inzetbaar en daarmee passend in een groot aantal situaties zonder noodzakelijke aanpassingen van het equipment.  De seals werden aangesloten op een extern sealvat van 12 liter inhoud met een vloeistof van 50% glycol/ 50% demiwater. Deze secundaire vloeistof wordt 1 bar hoger gehouden dan de druk in de sealkamer zodat het risico van lekkage naar buiten tot een minimum wordt teruggebracht. Op deze wijze is in 2000 de eerste pomp omgebouwd. Inmiddels zijn alle pompen aangepast en er heeft nog geen revisie plaatsgevonden. In plaats van enkele maanden standtijd draaien deze pompen nu al meer dan 11 jaar zonder problemen. Het is evident dat een enorme reductie in de onderhoudskosten hiermee is bereikt.

pomp

 

Gegevens / applicatie details
Johnson SRT pomp
Plant: diepdrukkerij
Medium: Inkt /Tolueen
Temperatuur: ambient
Toeren: 360
Druk : 5 bar
 
Tegenwoordig kan men overigens bij Sellon, via de afdeling Sellon Technology Centre (STC) ook terecht voor uitsluitend advies. De aard van productie kan zeer variëren.

Wilt u meer informatie over wat Sellon voor u kan betekenen neem dan contact met ons op via: 0168 409080 of via info@sellon.nl.

Meer informatie over SELLON B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!