Snel schakelen van onschatbare waarde bij sollicitatieprocedure

  • Arbeidsmarkt

De krapte op de arbeidsmarkt wordt steeds groter en sollicitanten hebben steeds meer keus. Tijd om als werkgever zijnde de boel om te gooien en alle zeilen bij te zetten in de zoektocht naar de juiste kandidaat.

Snel schakelen van onschatbare waarde bij sollicitatieprocedure

Volgens Meinselect uit Breda kunt u dit het beste doen door snel te schakelen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat veel potentiële werknemers steeds kritischer en gefrustreerder worden over het feit dat veel opdrachtgevers te lang doen over de sollicitatieprocedure. Als een werkgever binnen 2 weken niets laat horen, verliest circa 33 procent van de kandidaten zijn belangstelling voor de vacature en ruim 36 procent is er na één week wachten al klaar mee.

Snel schakelen bij een sollicitatieprocedure

De oplossing? Zorg ervoor dat u vooraf duidelijk bespreekt waar uw organisatie naar op zoek is, maak een strakke planning voor de sollicitatiegesprekken met de juiste personen (zij die beschikken over beslissingsbevoegdheid) en kom vervolgens snel met een voorstel. Twee tot drie weken wachten vanaf het eerste gesprek is veel te lang en voorziet u tevens in het risico dat u toppers kwijt raakt en/of zij vrienden/kennissen ook niet zullen aanbevelen om bij uw organisatie te solliciteren. Iets wat u liever wilt voorkomen.

Meinselect kan u verder helpen

Kortom: kies voor een heldere communicatie, handel snel en zorg ervoor dat u goed bereikbaar bent. Toch wat extra mankracht nodig? Neem dan contact op met Meinselect. Als specialist in personeelsbemiddeling in de bouw en techniek op MBO+, HBO en WO-niveau kunnen zij u ongetwijfeld verder helpen.

Meer informatie over MEINSELECT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!