Social return, wat is dat en hoe pak ik het aan?

  • Arbeidsmarkt

Steeds vaker bepaalt de opdrachtgever dat een deel van het totale budget besteed moet worden aan social return. Maar wat is dat eigenlijk en wat kan u er mee?

Social return draait om mensen

Om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt WVS-Groepweer aan het werk te krijgen, verlangen steeds meer opdrachtgevers dat een deel van het werk door deze mensen wordt uitgevoerd. Dit wordt ook wel social return genoemd. Een toenemend aantal gemeenten heeft social return al meegenomen in hun aanbestedingsbeleid, en ook bedrijven zien er steeds vaker de meerwaarde van in. Mensen met een WWB-, WW, WIA- of Wajong-uitkering, SW-geindiceerden maar ook scholieren en studenten zonder startkwalificatie komen op deze manier toch aan het werk.

Een wereld aan mogelijkheden

Social return kan op vele manieren worden toegepast, bijvoorbeeld door detachering van gemotiveerde werknemers, maar ook via het afnemen van producten of diensten. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk. WVS-groep is gespecialiseerd in re-integratie en social return. Haar brede assortiment producten en diensten bestaat onder andere uit mensen die helpen bij schoonmaak, groenvoorziening, assemblage, grafische afwerking maar ook stratenmakers, schilders en (zakelijke)postbezorgers. Biedt de veelheid aan producten en diensten voor u geen uitkomst dan zoekt WVS-groep graag samen met u naar een oplossing. WVS-groep streeft ernaar ieder bedrijf van maatwerk te voorzien.

Advies en kennisdeling

Ondernemers die met social return aan de slag willen, kunnen bij WVS-groep niet alleen terecht voor het inhuren van gemotiveerde werknemers of het afnemen van producten en diensten. WVS-groep biedt ook advies en deelt graag haar kennis. Bovendien werkt zij in de provincie Noord-Brabant samen met verschillende collega bedrijven (sociale werkplaatsen), en deze samenwerking heeft geleid tot het oprichten van een Stichting Servicepunt Social Return Brabant.

Meer informatie over WVS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!