Sophieso helpt ondernemers aan goed vindbare websites

  • Technologie

Hoe zorg je ervoor dat jouw website snel wordt gevonden op internet? En dat je website hoog scoort bij Google waardoor je je concurrent altijd net een stapje voor bent? Sophie Verbers van reclamebureau Sophieso weet daar alles van.

Sophieso helpt ondernemers aan goed vindbare websites

Zij helpt ondernemers met het goed vindbaar maken van hun website (Search Engine Optimization) en het onderhouden van de achterliggende techniek. Een kleine investering die vaak leidt tot meer klanten en betere verkopen.

De juiste zoekwoorden

“Een goede vindbaarheid begint met het gebruik van de juiste zoekwoorden in je website teksten”, legt Sophie uit. “Wij hebben mooie tools om voor bedrijven zo’n zoekwoordenonderzoek te doen. Waar wil je op gevonden worden? Welke onderwerpen zijn voor jouw branche belangrijk? En welke woorden gebruiken jouw potentiële klanten als ze op deze onderwerpen zoeken? Dit levert een lijst op van veel gebruikte zoekwoorden die je vervolgens in je websiteteksten gaat verwerken. We noemen dit een SEO-tekst schrijven: zo schrijven dat de zoekmachines jouw website beter vinden met als doel dat jouw website op de eerste pagina van de zoekresultatenlijst wordt weergegeven. Je hoeft hier verder niets voor te betalen aan Google.”

Betaald adverteren op Google

Naast SEO bestaat ook de betaalde vorm SEA: Search Engine Advertising. Hierbij betaal je voor bepaalde zoekwoorden om bovenaan de zoekresultatenlijst te komen. Sophie legt uit dat het een soort veiling is. Het ene zoekwoord kan meer of minder kan kosten dan een ander zoekwoord, afhankelijk van wat je concurrenten bieden. Vandaar dat een zoekwoordonderzoek ook hier heel nuttig is. Zo weet je op welke zoekwoorden veel zoekvolume zit en wat de kosten van een zoekwoord zijn. “Bedrijven die betaald adverteren op Google doen er goed aan dit te blijven controleren en optimaliseren. Het kan bijvoorbeeld zomaar gebeuren dat je concurrent meer biedt voor een zoekwoord, zodat jij naar beneden zakt in de ranking. Als je dat niet in de gaten hebt, is het hartstikke zonde van je geld.”

Technische kant op orde?

Naast het schrijven van een goede SEO tekst, draagt ook de technische kant van de website bij aan een goede vindbaarheid. Is alles aan ‘de achterkant’ goed ingericht, is de website snel genoeg en mobiel vriendelijk? Maar ook: hoe scoort jouw website ten opzichte van de concurrenten.

Meten is weten, dus pak je kans!

Vanaf 100 euro per maand biedt Sophieso bedrijven een website-onderhoudspakket op maat aan. “Sommige ondernemers zijn zelf best handig in het beheren van hun website en het goed inrichten van de achterliggende techniek”, vertelt Sophie. “Maar anderen ontbreekt het simpelweg aan tijd of interesse om zich er echt in te verdiepen. Wij nemen dat stukje werk graag uit handen. We zorgen ervoor dat op de achtergrond alles goed is ingesteld om zoveel mogelijk data te verzamelen. Er is op dat gebied zoveel mogelijk met Google Analytics. Meten is weten. En met die nieuwe kennis kun je een optimalisatieproces op gang brengen, waardoor je meer klanten krijgt en hogere verkopen realiseert. Laat je die kans liggen, dan pakt je concurrent hem. Want steeds meer ondernemers zijn vaak heel kundig in deze materie.”

Auteur: Dianne Huijskens

Meer informatie over SOPHIESO:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!