Sparren met Achterhoekse collega-ondernemers

  • Regionale ontwikkeling

Ondernemers in de Achterhoek, die deelnemen aan de MKB-deal en ambitie hebben om te groeien, kunnen in gesprek met collega's om kennis en ervaringen uit te wisselen. 8RHK Ambassadeurs heeft hier een speciaal programma voor opgezet.

Sparren met Achterhoekse collega-ondernemers

Foto: Coach en ervaringsdeskundige Anja Niersen

De MKB-Deal is een regeling waarmee het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ondernemers mkb-bedrijven wil ondersteunen. De Achterhoek heeft daarbij als doel gesteld deze bedrijven te helpen hun arbeidsproductiviteit te verhogen met minimaal 5% binnen twee jaar. Met financiering van het ministerie, provincie Gelderland, De Graafschap en 8RHK ambassadeurs worden ondernemers geholpen hun bedrijfsproces slimmer in te richten. De doelgroep: Achterhoekse bedrijven met 10-100 medewerkers in dienst.

Het programma

Deelnemers gaan in kleine groepen met elkaar aan de slag, experts en professionals worden voor specifieke vragen ingeroepen. Na drie maanden (fase 1) is er een verbeterplan op maat. Dan start fase 2, voor de daadwerkelijke resultaatverbetering die na ongeveer een jaar een feit is. De mkb-bedrijven voeren zelf het verbeterplan uit, met hulp van een procesbegeleider en delen de voortgang met elkaar. Ondernemers betalen alleen in deze fase een bijdrage van 1000 euro.

Praktisch en concreet

Verschillende Achterhoekse ondernemers hebben zich al aangemeld. Aan welke organisaties moeten we dan denken? Coach en ervaringsdeskundige Anja van Niersen: ”Zeer betrokken ondernemers die met beide benen op de grond staan en vanuit passie en vakinhoud hun bedrijf opbouwen! Deze leiders hebben behoefte om hun ideeën te toetsen met gelijkgestemden om elkaar te versterken. Ze zoeken sparringpartners die weten wat het is om een bedrijf op te bouwen. Hun uitdagingen gaan over nieuwe businessmodellen, verhuizing, uitbreiding, overname, productie-optimalisatie of investering.”

De eerste groep van zo’n 20 deelnemers is op 22 september gestart. In de komende twee jaren worden meerdere groepen opgestart. Er is dus nog volop kans om mee te doen!

Meer informatie en aanmelden kan via 8RHK.nl.

Meer informatie over 8RHK Ambassadeurs:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!