Subsidie voor een opleiding tot vrachtwagenchauffeur

  • Logistiek & Vervoer

De laatste tijd worden we continu gewaarschuwd voor het feit dat er een groot tekort dreigt aan vrachtwagenchauffeurs. Door de vergrijzing en de aantrekkende economie is er steeds meer behoefte aan chauffeurs voor vrachtwagens en vrachtwagen combinaties.

Subsidie voor een opleiding tot vrachtwagenchauffeur

Doordat er daardoor ook steeds minder mensen beschikbaar zijn met de juiste rijbewijzen en kwalificaties voor vakbekwaamheid moet er dan ook verder gekeken worden en dienen nieuwe mensen tot chauffeur te worden opgeleid. Hiervoor is nu subsidie beschikbaar zodat het ook voor de werkgever aantrekkelijk wordt om de stap te nemen de chauffeur te gaan opleiden.

Subsidie voor het opleiden van chauffeurs

Uiteraard zijn er voorwaarden voor het verkrijgen van subsidie voor het opleiden van toekomstig chauffeurs. Ten eerste moet de werkgever erkend zijn als transporteur en daarmee afdragen aan het SOOB opleidingsfonds voor de branche. Ten tweede moet de opleider door STL gecertificeerd zijn als opleider, uiteraard voldoet VOC Rijschool van Oijen aan deze eis. Als derde moet de kandidaat voor aanvang van de opleiding aangemeld worden voor de subsidie en na het behalen van het rijbewijs en kwalificaties een baan aangeboden krijgen van minimaal 32 uur per week voor minimaal een jaar.

Voor werknemers welke nu als bijvoorbeeld logistiek medewerker of bijrijder reeds werkzaam zijn voor het bedrijf worden 35% van de opleidingskosten gesubsidieerd.

80% van opleidingskosten als subsidie

Voor zogeheten zij-instromers, mensen die van buiten de branche komen, worden zelfs 80% van de opleidingskosten gesubsidieerd en heeft de transporteur dus maar een zeer klein risico en kostenpost om een nieuwe medewerker op te leiden.

Interesse om samen met VOC Rijschool van Oijen dit traject in te gaan, neem dan direct contact op om de mogelijkheden te bespreken of het traject in gang te zetten zodat u snel over uw nieuwe medewerker kunt beschikken.

Nascholing bestaande chauffeurs

Uiteraard kunt u ook voor andere zaken bij het bedrijf terecht zoals de nascholing CODE95 van uw bestaande chauffeurs, bijscholingscursussen of logistieke opleidingen voor de medewerkers in uw warehouse.

Kijk op de website van VOC Rijschool van Oijen, bel met VOC van Oijen op 0492-522994 of kom langs in de Churchilllaan 70 te Helmond. Wij zijn iedere dag open vanaf 08.30 uur, maandag t/m donderdag sluiten wij 18.00 uur, vrijdag 17.00 uur en zaterdag 16.00 uur.

Meer informatie over VOC VAN OIJEN OPLEIDINGSCENTRUM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!