Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland

  • Innovatie & MVO

Vanaf 9 april kan je als individuele mkb-onderneming, gevestigd in Zuid-Nederland of voor een project dat ten goede komt aan Zuid-Nederland, subsidie aanvragen gericht op het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek ter voorbereiding op de ontwikkeling van een innovatief product, innovatief productieproces of innovatieve dienst.

Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland

En dat tot wel 40% van het project, met een maximale subsidie van €20.000. De Subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren Zuid-Nederland stimuleert innovatie bij het midden- en kleinbedrijf.

  • De regeling kent twee instrumenten: Haalbaarheidsprojecten en R&D samenwerkingsprojecten.
  • Loket open: 7 april 2020, 09:00 uur tot 10 september 2020, 17:00 uur
  • Digitaal indienen via de webportal van Stimulus Programmamanagement
  • First Come First Serve procedure

Voor wie is de subsidieregeling?

Subsidie kan worden aangevraagd door een individuele mkb-onderneming, gevestigd in Zuid-Nederland of door een mkb-onderneming die een project uitvoert dat ten goede komt aan Zuid-Nederland.

Waarvoor kan subsidie worden aangevraagd?

Binnen het instrument Haalbaarheidsprojecten kan subsidie worden aangevraagd voor projecten gericht op het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek ter voorbereiding op de ontwikkeling van een innovatief product, innovatief productieproces of innovatieve dienst. Het betreft onderzoek en analyse van het technisch en economischpotentieel van de innovatie, met als doel de besluitvorming te ondersteunen. Dit houdt o.a. in dat objectief en rationeel de sterke en zwakke punten in kaart gebracht worden,alsmede de kansen en risico’s. Daarbij wordt tevens geïnventariseerdwelke middelen nodig zijn om de innovatie te kunnen doorvoeren en wat uiteindelijk de slagingskansen zijn.

Meer informatie subsidieregeling

Check alle details en informatie rondom het aanvragen van een subsidie binnen deze regeling op de Factsheet MIT ZUID-2020

Download de Factsheet MIT ZUID-2020

Persoonlijk advies tijdens gratis financieringsvragenuur
Op dinsdag 10 maart is het terugkerende, maandelijkse gratis financieingsvragenuur bij Dockwize. Tijdens dit vragenuur (iedere tweede dinsdag van de maand) kan je vrijblijvend al je vragen rondom financiering stellen aan een expert van Impuls Zeeland. Op 10 maart is Yvonne Braamse-Joosse aanwezig. Zij weet alle ins- en outs van de Subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren Zuid-Nederland. Ze kan je meer informatie geven en persoonlijk advies over het aanvragen van subsidie binnen deze regeling.

Aanmelden voor het vragenuur is niet nodig! Loop tussen 13:00 - 14:00 uur gewoon even binnen bij Dockwize (naast de partnerruimte) en stel al jouw vragen!

Meer informatie over Dockwize:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!