Tips Kamer van Koophandel: Kom samen met je personeel door de crisis

  • Arbeidsmarkt

De coronacrisis raakt je bedrijf, en je zet alles op alles om te overleven. Je wilt daarbij goed voor je personeel blijven zorgen. Wat kun je voor hen doen? Denk aan een goede werkplek thuis en veilig werken bij je bedrijf. En wat doe je als 1 van je medewerkers het coronavirus heeft?

Tips Kamer van Koophandel: Kom samen met je personeel door de crisis

In dit artikel geeft Yvonne Nikkelen van de Kamer van Koophandel tips over zaken waar je als ondernemers met je personeel tegenaan loopt. 

Hoe blijf je jouw bedrijf zo goed mogelijk runnen, met inzet van gemotiveerde, flexibel inzetbare medewerkers? Zorg ervoor dat je samen met je personeel zo goed mogelijk door de coronacrisis komt.

Thuiswerken

Iedereen werkt nu zoveel mogelijk thuis, al was dit voor veel bedrijven niet gebruikelijk. Met verschillende digitale mogelijkheden kun je je bedrijf draaiende houden vanuit huis. Zorg er voor dat je medewerkers op een verantwoorde manier kunnen werken, want ook thuis geldt de Arbeidsomstandighedenwet (ARBO). Denk hierbij aan de inrichting van de werkplek thuis, afspraken over pauzes en het onderhoud van computers en apparatuur. Informeer je medewerkers over de gezondheidsrisico’s die ze lopen bij thuiswerken. Zoals de kans op RSI-klachten of werkstress. Check of de thuiswerkplek aan de ARBO-vereisten voldoet.

Heb oog voor het onderhouden van sociaal contact met elkaar. Plan extra - digitale - overlegmomenten in, geef je werknemers een klein extraatje per post met een persoonlijke boodschap, en bel je medewerkers regelmatig en bespreek hoe het gaat.

Werktijden aanpassen

Als thuiswerken niet mogelijk is adviseert de overheid om de werktijden van je werknemers zo veel mogelijk te spreiden. Je mag de werktijden van je werknemers aanpassen. Houd hierbij rekening met de arbeidstijdenwet. Hierin staat bijvoorbeeld hoeveel uren je werknemers maximaal per dag of per week mogen werken. Soms mag een werknemer langer werken, zoals bij een calamiteit of een piekbelasting.

Voor bepaalde werknemers, beroepen en werkomstandigheden bestaan uitzonderingen en aanvullingen op de algemene regels voor arbeidstijden en rusttijden. Zo gelden voor kinderen, jongeren en zwangere of pas bevallen vrouwen aangepaste werktijden, rusttijden en pauzes. Dit geldt ook voor werknemers die nachtdiensten draaien. In een aantal beroepen en sectoren heb je te maken met aanvullende sectorregels. In de CAO van deze sectoren kunnen hierover afspraken staan.

Arbeidsvoorwaarden

Een arbeidscontract loopt gewoon door in crisistijd. Juist nu is het goed om aandacht te hebben voor goede arbeidsvoorwaarden waarin werkgever en werknemer zich beiden kunnen vinden. Door de coronacrisis kan bij een werknemer de behoefte ontstaan om meer of juist minder uren te willen werken. Hij kan hiervoor een verzoek indienen bij de werkgever. Gezamenlijk kijk je naar de beste oplossing. Lukt dit niet, dan komt de Wet flexibel werken (WFW) om de hoek kijken. Deze bepaalt dat de werknemer in principe 1 keer per jaar een verzoek kan indienen om zijn arbeidsduur te vermeerderen of verminderen. De aanpassing kan tijdelijk of structureel zijn. Dat moet minstens 2 maanden voor de gewenste ingangsdatum gebeuren. De werkgever moet dat verzoek op basis van de WFW accepteren, tenzij er ‘zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen’ zijn. Hij moet sowieso 1 maand voor de ingangsdatum schriftelijk naar de werknemer reageren, anders wordt het verzoek automatisch ingewilligd.

Voor meer tips en informatie lees hier verder

Meer informatie over Kamer van Koophandel Hoofdkantoor Utrecht:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!