TLN vecht tegen tekort aan vrachtwagenchauffeurs met nieuwe subsidieregeling

  • Logistiek & Vervoer

In de strijd tegen het snel groeiende tekort aan vrachtwagenchauffeurs hebben werkgeversorganisatie TLN en gezamenlijke partners een subsidieregeling voor ondernemers in het leven geroepen. Dat meldt accountancy en adviesbureau Van Oers.

TLN vecht tegen tekort aan vrachtwagenchauffeurs met nieuwe subsidieregeling

Het doel van deze subsidieregeling is om 1500 nieuwe chauffeurs op te leiden. Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs is voor ondernemingen in de sector transport en logistiek momenteel immers één van de grootste knelpunten voor verdere groei.

Subsidieregeling

De subsidie is gericht op vergroting van de groep zogeheten doorstromers en zij-instromers. Er is geld beschikbaar om werkgevers in de transport en logistiek aan te zetten om medewerkers een opleiding tot beroepschauffeur te laten volgen. Ook voor het aantrekken en opleiden van mensen van buiten geldt de subsidieregeling. Voor doorstromers wordt 65 procent van de kosten van het lesgeld vergoed, voor zij-instromers 50 procent.

Sectorinstituut Transport en Logistiek

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de kandidaten voor een chauffeursopleiding een test voor de opleiding met positief gevolg afleggen. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (het samenwerkingsverband van werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector) verzorgt de werving en selectie van deelnemers. Voor doorstromers geldt dat de werkgever verplicht is ze een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden. Zij-instromers hebben aan het eind van de opleiding een baangarantie van minimaal één jaar en 32 uur per week.

Meer informatie over OERS ACCOUNTANCY & ADVIES ROOSENDAAL, VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!