Tool TNO biedt uitkomst bij selecteren juiste type arbodeskundige

  • Arbeidsmarkt

Welk type arbo-deskundige heb je nodig voor een specifieke arbo-vraag? Bij veel bedrijven ontbreekt de kennis om hier antwoord op te geven.

Tool TNO biedt uitkomst bij selecteren juiste type arbodeskundige

Om preventiemedewerkers, ondernemers, maar ook managers een stap verder te helpen naar goede hulp en expertise bij Arbo vraagstukken, ontwikkelde TNO de Arbodeskundige Hulp voor preventiemedewerkers. Deze tool biedt uitkomst bij het selecteren van het juiste type arbodeskundige.

Onbekendheid arbodeskundigen

Aanleiding voor het ontwikkelen van de tool, waren de uitkomsten van onderzoek van TNO uit 2015. Uit dit onderzoek kwam duidelijk naar voren dat veel preventiemedewerkers niet weten op welke gebieden arbodeskundigen werkzaam zijn. Daarnaast was het voor preventiemedewerkers niet altijd duidelijk voor welke vragen je ze kunt inschakelen.

Expertise bij arbovraagstukken

Met de lancering van de Arbodeskundige Hulp, beogen TNO en inPreventie bedrijven een stap verder te helpen naar goede hulp en expertise bij arbovraagstukken. Na het beantwoorden van twee vragen wordt duidelijk welk type arbodeskundige de gebruiker van de tool kan helpen bij zijn/haar specifieke vraag.
Meer informatie

Op het arboportaal vindt u meer informatie over wettelijke verplichtingen ten aanzien van arbodeskundige hulp

Meer informatie over TNO:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!