Transport van en naar China ligt in februari plat

  • Logistiek & Vervoer

Op 8 februari legt heel China het werk neer vanwege Chinees nieuwjaar. Transport van en naar China is daarmee ook tijdelijk onmogelijk.

Transport van en naar China ligt in februari plat

Chinese migratie

Chinees nieuwjaar wordt volgens de maankalender gevierd op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. Dit jaar is dit op 8 februari. Dit feest wordt groots gevierd door vrijwel geheel Azië, vergelijkbaar met kerstmis in de Westerse wereld. Het Chinese Nieuwjaar is ook de tijd dat de grootste menselijke migratie plaatsvindt. Chinezen over de hele wereld keren terug naar hun geboorteplaats om bij hun familie te zijn. De feesten duren drie tot vijf dagen en vaak nog langer.

Zee- en luchtvracht van en naar China vermijden

Tijdens Chinees nieuwjaar is de douane gesloten, staan vliegtuigen aan de grond en rederijen halen hun schepen uit de haven vanwege het capaciteitstekort. Vóór die tijd ligt er een hele grote druk op de transportsector om orders nog snel op de plaats van bestemming te krijgen en om loodsen in China leeg te maken, zodat goederen niet onbeheerd achterblijven.

Transport China ligt maand stil

Met een beetje pech komt de kuststreek pas eind februari weer op gang. Voordat alle achterstanden zijn weggewerkt en alle orders weer in productie zijn genomen ben je namelijk weer een paar weken verder. “Als je repeating orders hebt, moet je hier dus rekening mee houden. Als je niet aan het seizoen vast zit, kun je de maand februari beter mijden”, vertelt Roy Blous, directeur bij Merchant Logistics. Ook andere landen ondervinden de gevolgen van het Chinese nieuwjaar, want als er minder boten in China zijn, dan zijn er ook minder boten in de vervolghavens.

Makelaar in transport

Merchant Logistics is gespecialiseerd in intercontinentale transporten over zee of via de lucht. Zij hebben jarenlange ervaring met transport en distributie van en naar China en weten als geen ander hoe zij dit soort obstakels kunnen vermijden en oplossen. Blous: “We zijn gewend aan just-in-time leveringen en we kennen de Chinese markt. Daarnaast zijn containerschepen de laatste jaren flink gegroeid qua capaciteit, waardoor we eigenlijk nooit meer tegen problemen aanlopen.” Merchant Logistics is een betrouwbare partner die uw goederen op de juiste tijd op de juiste plek aflevert.

Zaken doen met Azië?

Heeft u goederen die van of naar Azië gedistribueerd moeten worden? Dan hoeft u dus niet te zoeken naar een distributeur dicht bij de havens of het vliegveld, maar u kunt gewoon bij deze Tilburgse makelaar, Merchant Logistics, terecht. Zij kennen de Aziatische markt als geen ander.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roy Blous, directeur Merchant Logistics, telnr: 088-4650175, e-mail info@merchantlogistics.nl

Auteur: Olga Heeren, Communicatiebureau REDACT

Meer informatie over MERCHANT LOGISTICS B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!