Twee verzekeringen die elke zzp’er eigenlijk zou moeten hebben

  • Zakelijke dienstverlening

We begrijpen het: je bent zzp’er en wil niet teveel geld kwijt zijn aan allerlei verzekeringen. Aan de andere kant wil je natuurlijk ook niet het risico lopen dat je door onvoorziene omstandigheden ineens een enorme smak geld verliest – iets waar je jezelf makkelijk voor had kunnen behoeden door een kleine premie te betalen.

Twee verzekeringen die elke zzp’er eigenlijk zou moeten hebben

Voor de ondernemer die weinig geld wil neerleggen, maar ook zijn financiële risico wil beperken, is het slim om in ieder geval een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandverzekering zzp te hebben.

1: Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijksverzekering voor zzp’ers is niet verplicht, maar wel verstandig. Als ondernemer ben je namelijk zelf aansprakelijk als je tijdens je werkzaamheden per ongeluk schade veroorzaakt aan spullen, personen of gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan een onhandige beweging waardoor je een beeldscherm omstoot bij je opdrachtgever. Of, erger nog, brand- of personenschade die kan oplopen tot honderdduizenden euro's. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers, afgestemd op de branche waar jij in werkt, kun je jezelf beschermen tegen zo’n financiële klap waarmee je wellicht ook het voortbestaan van je bedrijf in gevaar brengt. En dat is geruststellend, ook voor je opdrachtgevers.

2: Zakelijke rechtsbijstandverzekering

Een opdrachtgever die je factuur niet wil betalen. Een conflict met een werknemer of afnemer. Leveringen die verkeerd of van belabberde kwaliteit zijn. Soms lopen dingen nou eenmaal niet zoals je hoopt. Om te voorkomen dat je bedrijf onterecht geld misloopt of verliest, heb je een zakelijke rechtsbijstandverzekering nodig. Hiermee is je onderneming beschermd tegen de risico’s van juridische conflicten en beschik je daarnaast ook over uitgebreide juridische bijstand – waaronder een incassoservice, gratis advies en een juridische preventiedienst die bijvoorbeeld controleert of je leveringsvoorwaardendocumenten kloppen en bruikbaar zijn.

Bescherm je bedrijf tegen schade en juridische conflicten

Een volledig stressvrij ondernemersbestaan bestaat helaas niet. Maar gelukkig kun je jezelf als zzp’er wél allerlei onnodige kopzorgen besparen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ga je met een gerust hart te werk, wetende dat eventuele schade die je veroorzaakt in de meeste gevallen gedekt is. En met een rechtsbijstandverzekering voor zzp’ers zorg je dat je niet diep in de buidel hoeft te tasten als zich een juridische kwestie voordoet. Bovendien is het altijd prettig om een deskundige naar de kleine lettertjes te laten kijken. Jij hebt immers al genoeg aan je hoofd.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!