Unlock het IT potentieel van jouw organisatie met deze 5 tips

  • Technologie

Wie in staat is om specialistische IT kennis van IT medewerkers goed in te zetten, creëert een concurrentievoorsprong. Maar hoe staat het ervoor met de IT kennisontwikkeling binnen jouw organisatie en is het voldoende duidelijk hoe je het IT potentieel optimaal kunt benutten?

Unlock het IT potentieel van jouw organisatie met deze 5 tips

Onderwijsinstelling @The Academy uit Eindhoven zette alvast vijf tips voor je op een rij die je helpen om niet ad hoc maar structureel de mogelijkheden van IT kennisverrijking te benutten.

1. Microsoft Software Assurance vouchers

Maak gebruik van Microsoft Software Assurance vouchers. Soms vergeten organisaties dat ze deze in huis hebben. Afhankelijk van het Microsoft contracttype zijn er vouchers in omloop waarin gratis trainingsdagen, gratis consultancydagen en diverse gratis e-Learning modules zijn opgenomen. Lees hier meer over Software Assurance vouchers.

2. Gebruik subsidieregelingen voor ICT

In diverse sectoren bestaan er subsidieregelingen. Zo verleent de instantie Regio West-Brabant bijvoorbeeld subsidie aan innovatieve startende projecten gericht op onder andere logistiek, maintenance, biobased economy, high-tech systemen & materialen, vrijetijdseconomie of agrofood. 

3. Kosten- of tijdsbesparende opleidingsalternatieven

Ga op zoek naar kosten- of tijdsbesparende opleidingsalternatieven. Het is soms best een dilemma: de directie weet dat IT de organisatie vooruit helpt, maar de noodzakelijke budgetten of tijd voor opleiding ontbreken. Afhankelijk van de IT opleider zijn er dan alternatieven te bedenken. Bijvoorbeeld 20% van de kosten en tijd besparen door niet vijf dagen een opleiding te volgen, maar de opleiding te doen in twee sessies van twee dagen. Meer focus in kortere tijd levert in de meeste gevallen minimaal hetzelfde rendement op. Soms zelfs meer.

4. Koppel IT training altijd aan certificering

Zeker voor IT organisaties die zelf partner zijn van grote softwareleveranciers is het van belang dat de partneraccreditatie nagenoeg altijd afhankelijk is van de noodzakelijk behaalde certificeringen. Het goed bijhouden van de voorwaarden die in partnerprogramma’s staan helpt bij het vrijmaken van budgetten. Niemand zal zijn behaalde status immers willen verliezen. Of dat nu een accreditatie van Microsoft, Cisco of welke leverancier dan ook betreft.

5. Analyseer welke leermethoden past bij elke IT’er

Een minimale IT bezetting zal er altijd moeten zijn en IT collega’s zomaar van projecten afhalen voor training is meestal niet wenselijk. Het analyseren van gewenste leermethoden per individu helpt alvast om een goed persoonlijk plan te maken. Misschien is het wel zo dat iemand niet klassikaal kan deelnemen vanwege te grote afstand en dat virtueel deelnemen dan de oplossing is.

@The Academy: effectieve trainingen op maat

Onderwijsinstelling @The Academy uit Eindhoven bundelt kennis en mixt methodes in effectieve trainingen op maat. (Waaronder de reeds geïntroduceerde IT opleidingstool Unlock your Potential) Zo worden hoofdstukken en onderwerp met raakvlakken logischerwijs bij elkaar gebracht en begint iedere training bij de fundementals om vervolgens te eindigen bij de meer technische aspecten van het vak. Doordat de ontwikkelingen razendsnel gaan wordt elke training bovendien voor aanvang geupdate met de meest recente informatie. Iedere deelnemer begrijpt zo de denkwijze achter de techniek om klantsituaties beter te herkennen en te komen met juiste, actuele oplossingen voor interne- of externe klanten.

Meer informatie over @THE ACADEMY B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!