Update spookfacturen & phishing

  • Financieel & Juridisch

Flynth heeft van haar klanten de afgelopen tijd weer veel meldingen gekregen van pogingen tot misleiding met spookfacturen. Daarom zet Flynth nogmaals haar adviezen op een rijtje.

Update spookfacturen & phishing

Wat te doen tegen misleiding?

  • Betaal nooit facturen zonder (liefst dubbele) controle.
  • Lees goed en kritisch, vooral de kleine lettertjes. Wanneer u eenmaal heeft betaald, komt u niet of moeilijk van de ongewenste ‘aanbieding’ af.
  • Teken nooit een overeenkomst die u via de fax moet terugsturen en ga ook niet in op e-mail ‘aanbiedingen’.
  • Controleer of de afzender van een verdachte factuur staat vermeld bij het Steunpunt Acquisitiefraude. Bekijk hier het overzicht.
  • Meld klachten en bedrijven of organisaties die u op het verkeerde been zetten bij het Steunpunt Acquisitiefraude. Iedere organisatie die zich gedupeerd of misleid acht door bedrijven op het gebied van advertentiecontracten, vermelding op websites, vermelding in internetgidsen en spooknota's, kan zich hier melden.

Tip: Flynth introduceert een nieuwe dienst: scanboeken. Met Flynth Scanboeken kunt u uw facturen, bonnen en andere documenten scannen en direct automatisch in uw administratie laten inboeken. Flynth Scanboeken controleert automatisch op spookfacturen. Vraag uw adviseur om meer informatie over deze nieuwe vorm van dienstverlening.

Phishing tegengaan

Wat zijn de gevaren van phishing en hoe gaan criminelen die daarachter  zitten te werk? Uitleg en voorbeelden vindt u op de website www.veiligbankieren.nl.

Banken zijn zelf ook actief met de bestrijding van deze vorm van criminaliteit. Ze benadrukken dat ze nooit per e-mail om uw privé-gegevens als inlogcodes vragen en roepen klanten op om phishing-mailtjes door te sturen naar speciaal daarvoor geopende mailadressen:

ABN AMRO

valse-emails@nl.abnamro.com

ASN

informatie@asnbank.nl

Friesland Bank

valse-email@frieslandbank.nl

ING Bank

valse-email@ing.nl

Rabobank

valse-email@rabobank.nl

SNS Bank

valse-email@sns.nl

Een overzicht van de laatst verstuurde spookfacturen en phishingmails kunt u hier vinden Heeft u vragen over dit onderwerp? Mail dan naar Kenniscentrum@flynth.nl.

Meer informatie over FLYNTH 'S-HERTOGENBOSCH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!