Veiligere werkplek? Zorg voor extra stroom op of in je bureau

  • Zakelijke dienstverlening

Het lijkt soms vanzelfsprekend; om 9 uur je computer opstarten om de werkdag te beginnen. Dat alle apparaten stroom nodig hebben, wordt soms vergeten. Kabelmanagement is een belangrijk onderdeel van een succesvolle werkplek.

Veiligere werkplek? Zorg voor extra stroom op of in je bureau

Kabels en snoeren netjes wegwerken is niet alleen van belang voor een professionele uitstraling, het zorgt ook voor:

  • Verhoogde prestatie en langere levensduur van apparaten:
  • Beheergemak door het IT personeel:
  • Brandveiligheid: stof verhoogt de kans op brand bij elektrische apparaten.

Naast een vaste computer, gebruik je waarschijnlijk ook een laptop, smartphone, tablet of extra beeldscherm. Vaak vragen deze apparaten tegelijkertijd om stroom. Op zoek naar een extra stopcontact of verlengsnoer! Door het toevoegen van extra snoeren op en rondom een bureau is de kans dat jij of je koffiebeker valt erg groot. Om ook jouw werkplek zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken of houden, volgen een aantal handige tips.

Op je bureau

Bundel al je aansluitingen in een bureau-unit. Deze units lijken op contactdozen. Het verschil: ze zien er mooi uit en schuiven niet weg. Je kunt ze zelf samenstellen om alle gewenste aansluitingen binnen handbereik te hebben: van 230V tot data- tot HDMI-aansluiting. Opbouwunits zijn makkelijk te monteren; je bevestigt ze zelf met twee klemmen aan een werkblad. Wil je de aansluitingen in het bureau wegwerken, kies dan voor een inbouwunit: alleen de stopcontacten of andere aansluitingen zijn zichtbaar. Het resultaat is erg mooi, de montage iets lastiger; hulp van een monteur of installateur is aan te raden.

Minder verloopstekkers

Extra verloopstekkers om een tablet of smartphone op te laden kun je thuislaten: kies voor bureau-unit met een USB-charger. Je telefoon is binnen no time weer bruikbaar.

Door je bureau

Als je een verlengsnoer onder je bureau hebt geplaatst, moeten de snoeren alsnog om het bureau heen. Een kabeldoorvoer verkort het snoerentraject en vermindert de losliggende kabels op je bureau.

Onder je bureau

Ook onder een bureau kan het een doolhof van Kabelgripsnoeren zijn. Een kabelgrip of kabelgoot houdt alle snoeren netjes op zijn plaats. De meest eenvoudige oplossing is een kabelgrip. Deze schroef je gemakkelijk onder je bureau. Daarna klik je de snoeren in de grips.

OCS verdiept zich als kabelmanagementspecialist in oplossingen voor flexibele en veilige werkomgevingen. Dit doet het familiebedrijf uit Giessen al meer dan 10 jaar. Sinds een aantal jaar zit hun magazijn en kantoor op het industrieterrein in Giessen. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.ocsystems.nl.

Meer informatie over OFFICE CABLING SYSTEMS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!