Verhoog werknemerstevredenheid dankzij recreatiegebied bij bedrijfspand

  • Zakelijke dienstverlening

Eén zesde van de werknemers krijgt ooit te maken met een burn-out. Dit moderne, hoofdzakelijk Europese verschijnsel zien we de laatste jaren steeds meer opkomen.

Verhoog werknemerstevredenheid dankzij recreatiegebied bij bedrijfspand

Enerzijds willen we als werkgever het beste voor ons personeel en hun een aangename werkplek aanreiken. Daarnaast kost het thuisblijven van werknemers met een burn-out voor bedrijven en de overheid handenvol geld. Kleine aanpassingen op de werkvloer kunnen al een groot verschil maken in de werknemerstevredenheid. Zo kan het aanleggen van een recreatiegebied bij je bedrijfsgebouw al een stap in de goede richting zijn. 

Voorzie in groen 

Wie een hele dag achter zijn bureau zit of aan een machine werkt heeft nood aan licht, een horizon en groen. Probeer indien mogelijk een zone met gras te voorzien, zelfs al moet je er wat beton voor uitbreken. Vervang metalen hekken door houten schuttingen of laat ze overgroeien met klimop voor een natuurlijk gevoel. Nog een aantal picknickbankjes en bloembakken maken een bedrijfsomgeving meteen een stuk aantrekkelijker. 

Wandelen en frisse lucht 

Wie de ruimte heeft rond zijn bedrijf kan ook een aantal wandelpaden aanleggen in het gras. Dat nodigt de werknemers uit om tijdens hun middagpauze even een rondje te stappen. Wat beweging af en toe verhoogt de bloeddoorstroming en zorgt dat je beter zuurstof opneemt, wat bijdraagt aan je welzijn. Je concentratie wordt verhoogd, je lunch vlotter verteerd en vermoeidheid wordt zo tegengegaan. 

Gezonde werknemers = gezonde bedrijfssfeer 

Een goede sfeer onder collega's wordt als één van de voornaamste redenen aangegeven wanneer gevraagd wordt naar plezier in de job. Dankzij een recreatiezone rond je bedrijf kunnen collega's elkaar beter leren kennen in een natuurlijke omgeving. Blije en gezonde werknemers zorgen voor een gezonde bedrijfssfeer en een verlaging van het absenteïsme. Redenen genoeg om een mooie groene recreatiezone rondom je bedrijf aan te leggen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!