Verruiming van werkkostenregeling voor ondernemers

  • Financieel & Juridisch

Werkgevers kunnen vanaf 2020 tot € 2000 hogere onbelaste vergoedingen geven aan hun werknemers. De vrije ruimte van de werkkostenregeling wordt verruimd. Met name kleine werkgevers zullen hiervan relatief het meeste voordeel hebben. Het is de bedoeling dat de verruiming gaat gelden vanaf 1 januari 2020.

Verruiming van werkkostenregeling voor ondernemers

Op dit moment mogen werkgevers tot 1,2% van de fiscale loonsom onbelast vergoeden of verstrekken. Dit percentage wordt verhoogd naar 1,7% voor de eerste € 400.000 van de loonsom. Dit betekent dat werkgevers bij een loonsom van € 400.000 € 2.000 meer aan vrije ruimte in de werkkostenregeling krijgen.

Verklaring omtrent gedrag

Voor het bedrag boven € 400.000 blijft het percentage van 1,2% gelden. Daarnaast wordt de vergoeding die de werkgever aan de werknemer geeft voor het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) voortaan toegevoegd aan de lijst vrijstellingen. De verruiming is een uitwerking van de € 100 miljoen die door het kabinet vorig jaar augustus beschikbaar is gesteld voor lagere lasten op arbeid voor het mkb.

Meer informatie over ONDERWEEGS & DE GROOT ACCOUNTANTS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!