Video content domineert!

  • Zakelijke dienstverlening

Het maken van een goede bedrijfsfilm is een vak apart. Wat levert een professioneel gemaakte bedrijfsvideo je als ondernemer op? Marco Stevens van de Tilburgse contentproducent PLUGr.tv geeft tekst en uitleg.

Video content domineert!

Klanten leren je bedrijf goed kennen

Mensen die op zoek zijn naar een bepaald product of een bepaalde dienst, oriënteren zich vaak eerst online; ze willen weten van wie ze eventueel iets kopen of afnemen. Een bedrijfsvideo is bij uitstek geschikt om jezelf voor te stellen aan potentiële klanten en zo een goed beeld van jezelf neer te zetten.

Beeld is krachtig, en helemaal van nu

Van alle online content bestaat maar liefst 70 procent uit beeld, en dat percentage stijgt nog steeds. Een website kán anno 2017 simpelweg niet meer zonder beeld; video is het uitgangspunt geworden voor online uitingen. Een bedrijfsvideo zorgt ervoor dat je wordt gezien als een moderne, professionele organisatie.

Video verbetert je online vindbaarheid

’s Werelds grootste zoekmachine Google is gek op videocontent. Een goed gemaakte bedrijfsfilm genereert clicks en zorgt ervoor dat je als bedrijf hoger scoort in de zoekresultaten.

Video is makkelijk deelbaar

Consumenten van alle leeftijden zijn actief op social media als Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat en LinkedIn. Een goed gemaakte bedrijfsvideo is zó opgezet, dat hij eenvoudig kan worden opgedeeld in ‘hapklare’ brokken content. Die kunnen vervolgens eenvoudig worden gedeeld via social-mediakanalen, waar de maximale ‘kijktijd’ vaak niet langer dan 20 à 30 seconden bedraagt.

Een goede video voor een professionele uitstraling

Sommige bedrijven kiezen ervoor zelf een video te maken. Inderdaad zijn camera’s tegenwoordig niet al te duur meer, maar bij het maken van een goede video komt (veel) meer kijken. Denk maar aan een goed geschreven script, een voice-over, een producer, en professioneel licht en geluid. Uiteindelijk loont het om een professionele video te laten maken door een bedrijf dat al deze disciplines onder één dak verenigt, voor een constante kwaliteit.

In het bedrijfsprofiel treft u meer informatie over PLUGr.tv.

Auteur: Joost Peters

Meer informatie over PLUGr.TV:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!