Vouchers en subsidies voor ideale match die diploma’s mist

  • Arbeidsmarkt

Stel, u bent een professional in de bouwsector en heeft een vacature binnen uw organisatie. U schat in dat er een match is met een sollicitant, maar hij of zij heeft niet de ‘juiste certificaten of diploma’s. In dat geval kunt u aanspraak maken op subsidies voor om- of bijscholing.

Vouchers en subsidies voor ideale match die diploma’s mist

Omdat de bouwsector altijd in beweging is, haalt de actualiteit het kennisniveau van sollicitanten soms in. Zag de arbeidsmarkt een werkvoorbereider 5 jaar geleden nog als ‘vak volwassen’. Nu vindt hij voor sommige functies lastig aansluiting zonder kennis van BIM. Technologische ontwikkelingen dwingen ons scherp te blijven en ook duurzaamheid blijft een pré. Dat is spijtig als de kandidaat wel past bij uw bedrijfscultuur. Meinselect is er namelijk van overtuigd dat juist iemands persoonlijke drijfveren een match wel of niet doen slagen. Daarom werken zij met de MyMatch-persoonlijkheidsanalyse

Subsidies relevant voor de bouwsector

Soms vormen diploma’s een heet hangijzer tijdens de sollicitatieprocedure. Om geen roet in het eten te gooien, stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar. Heeft een CAD-tekenaar bijvoorbeeld geen expertise op het gebied van 3D-tekenen? Dan kan hij of zij zich gesubsideerd bij laten scholen in REVIT. Neemt u als werkegver juist de kosten voor uw rekening? Dan bestaat er de kans dat u in aanmerking komt voor de Ontwikkelingsstimulering regeling (de OSR) en/of een tegemoetkoming uit het Europees Sociaal Fonds (ESF-regeling). 

Ook zijn er subsidies voor bouwbedrijven die met nul-op-de-meter werken. Weliswaar is het aanvraagtijdvlak voor een dergelijke subsidie nu gesloten, toch opent de overheid regelmatig nieuwe rondes. Meinselect adviseert dan ook om verschillende aanvraagmogelijkheden in de gaten te houden. Volgens hen is het tevens interessant om u zelf daarbij te laten infomeren op de site Bouwopleiders. Verschillende brancheopleidingsinstituten als BouwCirkel, SOMA Bedrijfsopleidingen en Bouwmensen zijn hier namelijk in verenigd. 

Scholing Hbo-niveau

Ook als de kandidaat zelf initiatief wil nemen, zijn er voldoende mogelijkheden om zich om te laten scholen. Vraagt een functie toch om een hbo-diploma? De Dienst Uitvoering Onderwijs van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt leningen beschikbaar voor kandidaten tussen de 30 en 55 jaar oud. Zo heeft de kandidaat na de studie 15 jaar om de lening terug te betalen. 

Meer informatie over MEINSELECT:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!