Waar kies jij voor: een leaseauto of een leasefiets?

  • Zakelijke dienstverlening

Als je een baan zoekt, kan een leaseauto vaak een mooie motivatie zijn om met een bepaald bedrijf in gesprek te zijn. Een leaseauto zorgt er tenslotte voor dat je relatief goedkoop een nieuwe auto kunt rijden, iets waar veel mensen enthousiast van kunnen raken.

Waar kies jij voor: een leaseauto of een leasefiets?

Er kunnen echter ook goede redenen zijn om de leaseauto beleefd te weigeren en te kiezen voor een andere vorm van vervoer, bijvoorbeeld de leasefiets.

Leaseauto: vooral prettig als je veel moet rijden

Er zijn maar weinig mensen die een aangeboden leaseauto weigeren. Logisch ook wel. Zeker als je een flinke afstand af moet brengen naar je werk is het prettig om dit in een auto van de zaak te moeten doen. Je hoeft je over het algemeen niet druk te maken om de hoge brandstofprijzen, betaalt geen wegenbelasting en hoeft je auto niet zelf te verzekeren. Daarnaast is het simpelweg prettig dat je de hoge aanschafkosten voor een auto niet hoeft te betalen. Voor veel mensen komt het kiezen voor een leaseauto goedkoper of in ieder geval een stuk handiger uit.

Neem je een leaseauto, dan mag je er over het algemeen ook privé in rijden. Besluit je dat niet te doen, en de auto alleen te gebruiken voor zakelijke ritten, dan moet je hier een goede administratie van bijhouden. Veel mensen vinden dit een hoop gedoe en kiezen er om die reden voor de auto ook maar privé te gebruiken. Heb je echter nog een auto voor de deur staan die je ook prima voor korte stukjes kunt gebruiken, dan kan dit wel behoorlijk zonde zijn. Maak voor jezelf dus goed de afweging wat je precies met de leaseauto wil gaan doen.

Je kunt ook gaan fietsen

Woon je dichtbij je werk en is een auto voor je functie eigenlijk niet nodig? Dan moet je je afvragen of de leaseregeling voor jou wel zo interessant is. Want ook al is het goedkoop, gratis is het allesbehalve. Zeker als je op het moment van indiensttreding al een prima auto hebt, kan het voordeliger zijn deze gewoon aan te houden en te kiezen voor een andere regeling die steeds populairder wordt, die van de leasefiets.

In het fietsplan werkgever vind je vaak volop mogelijkheden om voor een paar euro paar maand een goede fiets tot je beschikking te hebben. Deze mag je gebruiken voor het dagelijkse ritje naar je werk, maar ook daarbuiten. Zeker een leasefiets is op deze manier heel aantrekkelijk. Je hebt tenslotte geen hoge aanschafkosten meer, en betaalt hooguit een tientje in de maand voor een topmodel e-bike. Reken voor je de leaseauto accepteert dus eens goed uit wat voor jouw situatie de beste en goedkoopste keuze is!

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!