Waar moet je deze week op letten bij het verhandelen van crypto

  • Financieel & Juridisch

Zoals je misschien al wel hebt gezien bij je portfolio is er deze week een hoop gebeurd op de financiële markten. Dit komt voornamelijk door het Coronavirus. Zowel de aandelenmarkten als de crypto markt bevindt zich op dit moment in zwaar weer.

Waar moet je deze week op letten bij het verhandelen van crypto

Aangezien niet iedereen weet waar hij of zij op moet letten hebben we in dit artikel het een en ander op een rijtje gezet over de huidige markt. Door dit goed door te nemen zal je niet meer voor eventuele verrassingen komen te staan wanneer je naar jouw portfolio kijkt. 

Sterke daling van de aandelen

De beurs futures nemen een stormloop voorafgaand aan het moment van het openen van de beurs. De waarschijnlijke boosdoener is opnieuw het coronavirus, er zijn namelijk nieuwe infecties in China. Ze denken zelfs dat er een tweede golf aan zit te komen.

Dow Jones futures verloor 800 punten (3,2%) binnen een dag. De S&P 500 en Nasdaq daalden respectievelijk 3% en 2,3% daalden. Bitcoin is erin geslaagd om de mate waarin de prijs wordt beïnvloed door macro verschuivingen te verminderen, maar ook Bitcoin heeft wat moeten inleveren door de daling van de aandelen. Verdere verliezen zullen de verkoopdruk op een toch al kwetsbare BTC/USD waarschijnlijk nog verder opvoeren. Vorige week heeft een analist alarm geslagen over een "crash" van de beurs in de komende drie weken. Of dit klopt is natuurlijk maar de vraag, maar het ziet er wel naar uit dat de bull market nog even op zich zal laten wachten.

Veel wisselend kapitaal bij de exchanges

Volgens de gegevens van CryptoQuant, een analytisch hulpmiddel voor Bitcoin, steeg de instroom in de grote exchanges op maandag. "De instroom van deviezen is de afgelopen uren gestaag toegenomen en de $BTC daalt met -5%. Blijf kijken," zei het bedrijf op Twitter.

Koersen

In het kort komt het er op neer dat er ondanks de dalende prijzen veel nieuwe handelaren bij komen op de crypto markt. Handelaren die munten naar de beurs brengen, kunnen aangeven dat ze ofwel willen verkopen ofwel bereid zijn om munten te verkopen in het geval van verdere verliezen. Voorheen bereikten de deviezenreserves hun laagste niveau sinds het einde van de berenmarkt van Bitcoin in december 2018.

Moeilijkheidsgraad is nog goed

Naarmate de prijzen dalen zien we dat er steeds meer factoren die veranderen. Volgens de perstijdgegevens van BTC.com zal de moeilijkheidsgraad bij de volgende aanpassing op een dag met een aanzienlijke 15% toenemen. Nog maar een week geleden werd voorspeld dat de derde aanpassing dichter bij nul of zelfs negatief zou zijn, waardoor een drie back-to-back gebeurtenis zou ontstaan. De laatste zou op december 2018 plaats hebben gevonden. Dus als je een Bitcoin Lifestyle hebt dan zal je wel blij zijn met deze ontwikkelingen.

Deze term ziet op hoeveel moeite het kost om de vergelijkingen op te lossen die nodig zijn om de Bitcoin-transacties te verifiëren. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat Bitcoin effectief "voor zichzelf zorgt" en niet onstabiel wordt als geld. Dit is dus een goed teken voor Bitcoin.

Er ontstaat een Bitcoin-futures-gat

Net als vorige week heeft BTC/USD tijdens het weekend niet al te veel last gehad van een hoge mate van volatiliteit. Dit betekent dat een grote "kloof" in de termijnmarkten niet de kans heeft gekregen om te ontstaan.

Zogenaamde "gaps" verschijnen wanneer de Bitcoin-futures op vrijdag klaar zijn met de handel tegen een andere prijs dan die van de volgende maandag. Bitcoin heeft de neiging om deze gaten snel op te vullen als ze eenmaal open zijn. Deze keer is er echter weinig ruimte voor deze gaten. Ondanks het feit dat de koersen door het Coronavirus aan het dalen ziet het er dus goed uit voor Bitcoin.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!