Waar zitten de grootste baankansen in onze hoofdstad?

  • Arbeidsmarkt

Regionaal zijn er veel verschillen op het gebied van werkgelegenheid. Rotterdam heeft haar wereldhaven, Eindhoven is nog steeds de stad van elektronica. Waar zitten de grootste banenkansen in onze hoofdstad?

Waar zitten de grootste baankansen in onze hoofdstad?

Toerisme en aanverwante branches

Traditioneel is de toeristenbranche in Amsterdam groot. Volgens cijfers van het bureau Onderzoek, Informatie en Statistiek van de Gemeente Amsterdam is het aantal hotelovernachtingen in de eerste vier maanden van 2016 met 11% toegenomen in vergelijking met vorig jaar. Het toegenomen toerisme is verantwoordelijk voor meer werkgelegenheid.

Werktuigbouw en elektrotechniek

Voor mensen met een werktuigbouwkundige of elektrotechnische achtergrond op HBO-niveau biedt Amsterdam veel kansen. Nieuw is dat echter geenszins, er is altijd een tekort geweest aan mensen met een dergelijke opleiding. Met name bij technische dienstverleners staan regelmatig vacatures open voor o.a. projectleiders. Ook op uitvoerend niveau zijn er momenteel veel kansen.

Makelaardij

In Amsterdam is het inmiddels weer heel normaal geworden dat vastgoed boven de vraagprijs wordt verkocht. De grote dip in de makelaardij lijkt daarmee tot het verleden te behoren. Ook verhuurmakelaars profiteren nog steeds volop van de vele internationale bedrijven die zich in Amsterdam vestigen.

Software engineer

Amsterdam is nog altijd de digitale hoofdstad van Nederland, veel toonaangevende softwarebedrijven hebben er een vestiging. Vooral op het gebied van software ontwikkeling zijn deze ondernemingen op zoek naar gekwalificeerd personeel, er staan daarom veel vacatures open.

Fietsenmaker!

Amsterdam maakt het de automobilist steeds moeilijker, vandaar dat het fietsgebruik nog steeds toeneemt. Vroeger was het normaal dat je klein onderhoud aan je fiets - zoals bijvoorbeeld het plakken van een lekke band - zelf deed. Tegenwoordig begint bijna niemand daar meer aan. Voor een goede fietsenmaker zijn er dus volop mogelijkheden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!