Waarom 40-plussers onmisbaar zijn bij digitale disruptie

  • Arbeidsmarkt

Veel managers liggen wakker van digitale disruptie. Voor hun gevoel ontbreekt het hen aan feeling met de technologie en ze vragen zich af waar het naartoe gaat.

Waarom 40-plussers onmisbaar zijn bij digitale disruptie

Het aannemen van jonge digital natives lijkt al gauw de beste keus om te kunnen reageren op de snelle veranderingen; zij zijn opgegroeid in het digitale tijdperk en weten zich technologische innovaties snel eigen te maken.

Ouderen niet over het hoofd zijn

Maar leidinggevenden en recruiters moeten ook zeker de oudere generatie niet over het hoofd zien. Zij zijn onmisbaar om snel in te kunnen spelen op disruptieve technologieën, claimt recruitmentexpert Hays. “Oudere, meer ervaren werknemers zijn vaak beter voorbereid op verandering”, aldus Robert van Veggel, managing director bij recruitmentorganisatie Hays Nederland.

De uitdaging voor veel organisaties is de manier waarop je reageert op disruptie maar ook competitief blijft.

“Mensen denken vaak dat jonge digital natives de vaardigheden bezitten om het beste met technologische veranderingen om te gaan en zich aan te passen aan nieuwe businessmodellen. Maar ook al kunnen zij de veranderingen om hun heen goed begrijpen, hebben oudere professionals juist de ervaring om beslissingen te maken en afspraken na te komen”, vertelt Van Veggel.

Streven naar een divers personeelsbestand

Een organisatie moet streven naar een divers personeelsbestand, bestaande uit digital natives en ervaren professionals uit verschillende werkvelden. Op deze manier heeft de organisatie een team met kennis uit verschillende vakgebieden die de uitdaging aankan. Daarnaast kunnen oudere professionals ook vertrouwd raken met de digitale wereld en met disruptie omgaan of zelfs creëren.”

Meer over dit onderwerp in het journal van Hays.

 

Meer informatie over HAYS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!