Waarom is het voor ondernemers zinvol om te Investeren in Blue Chips?

  • Financieel & Juridisch

Na een slecht beursjaar in 2018 doen veel bedrijven er momenteel goed aan om onderzoek te doen naar de diverse mogelijkheden tot het doen van investeringen. Een zeer belastingvriendelijke manier om kapitaal te waarborgen blijft investeren in Blue Chips.

Waarom is het voor ondernemers zinvol om te Investeren in Blue Chips?

Daar waar spaarboekjes en aandelen je anno 2019 vaak niets opbrengen of zelfs geld kosten, blijft investeren in Blue Chips bijvoorbeeld een prima alternatief. Een Blue Chip bedrijf is een bedrijf dat wereldwijd gekend is, relatief stabiel is, al voor een lange tijd bestaat, en hun markt domineert. IBM is hier een goed voorbeeld van. De aandelen van IBM kan je gemakkelijk via Vestle bekijken en aankopen. Waar deze aandelen begin vorig jaar rond $160 stonden, staan die vandaag aan $113. Een koopje?

Veilig investeren

De marktkapitalisatie van deze Blue Chip bedrijven lopen altijd in de miljarden, en misschien zelfs een triljard (in het geval van Apple een paar maanden geleden). Vaak delen deze bedrijf ook een dividend uit, wat een slecht beursjaar wat draaglijker maakt. Hierdoor worden Blue Chip bedrijven gezien als veilige investeringen.

Dow Jones Industrial Average

De beurs van de grootste Blue Chips van de Verenigde Staten is de Dow Jones Industrial Average. Veel van de aandelen op de Dow kan je gemakkelijk online aankopen via Vestle. Voor de meest bekende Europese Blue Chips moet je kijken naar de Dow Jones EURO STOXX 50 index. Voorbeelden van blue chips daar zijn Total, Telefonica, Volkswagen, en BNP Paribas.

Toekomstbestendig

Investeren in Blue Chips is verstandig omdat je investeert in producten die ofwel noodzakelijk zijn voor bepaalde industrieën (in het geval van Total) ofwel geliefd zijn door consumenten (in het geval van Apple, hoewel blijkbaar iets minder nu). Dit soort investeringen hebben een stuk minder risico, aangezien Blue Chips een heel grote kans hebben om niet enkel te blijven bestaan in de nabije toekomst, maar ook om het goed te doen.

Beurshandelaar

Veerkracht

Daarnaast hebben Blue Chip aandelen herhaaldelijk bewezen dat ze grote beursschokken aankunnen. Ze deden het beter dan bijna ieder ander aandeel tijdens dieptepunten zoals de marktcrash van de jaren dertig, 9/11, of zelfs Brexit. Grote bedrijven hebben een veerkracht die ze helpt om ook deze keer er weer bovenop te komen. En met Vestle is het ook voor de gewone ondernemer gemakkelijk om in deze bedrijven te investeren.

Stabiel en geleidelijk

De meest stabiele Blue Chips hebben een grote marktkapitalisatie, sterke balansrekeningen, en voldoende cashflow om niet in de problemen te komen. Hoewel het misschien niet zo glamoureus is als sommige andere investeringen, zijn blue chips voor ondernemers een stabiele vorm van investeren. De groei is iets trager, maar hij is ten minste stabiel en geleidelijk.

Investeren in Blue Chips

Hoewel je als ondernemer je waarschijnlijk wilt concentreren op je eigen bedrijf, hoeft een investering in Blue Chip aandelen niet veel tijd in beslag te nemen. Met een platform als Vestle kan alles online en goedkoop gebeuren. Neem een voorbeeld aan investeerders zoals Warren Buffett, die het merendeel van zijn portfolio in blue chips heeft, of aan stabiele financiële instellingen, die vaak vertrouwen op Blue Chips om hun portfolio’s overeind te houden.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!