Waarom je een steiger moet huren in plaats van kopen

  • Bouw

Als je van plan bent om een huis te verbouwen, de kozijnen te schilderen op de tweede verdieping of op zolder, of een eigen bouwbedrijf hebt, heb je een of meer steigers nodig om jouw project(en) te kunnen uitvoeren. Maar wat is de beste keuze: huur je een steiger, of koop je er een?

Waarom je een steiger moet huren in plaats van kopen

Voordat je de vraag huur je een steiger of koop je er een beantwoordt, moet je vaststellen welke type steiger je precies nodig hebt voor jouw project of klus. Wordt de klus binnenshuis uitgevoerd of in een hal of loods, dan heb je een kamersteiger of vouwsteiger nodig. Voor een buitenklus kun je een rolsteiger of bouwsteiger gebruiken. Bepaal voor jezelf wat de gewenste werkhoogte van de klus is, welke lengte het steigerplatform moet hebben en wat de breedte van de steigerplanken moet zijn. Doorgaans kun je kiezen uit de volgende lengtematen voor platforms: 190 cm, 250 cm of 305 cm. Qua breedte is er keuze uit sowieso de maten 75 cm en 135 cm. Houd er rekening mee dat je met een rolsteiger de grootste hoogte, tot twaalf meter, kunt bereiken. Vouw- en kamersteigers hebben een hoogtebereik van zo'n zes meter. Meestal zijn kamersteigers goed bruikbaar in smalle straatjes en krappe ruimtes. Bijvoorbeeld als je in een smal flatgebouwtje woont op de eerste verdieping en niet al te veel ruimte hebt, is een kamersteiger vaak de meest ideale oplossing.

Voordelen van steigerhuur
Vervolgens bepaal je of je een of meer steigers gaat huren of juist kiest voor de aankoop van (een) steiger(s). Het grootste voordeel van een steiger huren is dat je deze zelf niet hoeft te vervoeren of op te zetten. Verhuurbedrijven regelen dit voor je. Verder is een steiger huren slim bij een kortdurende en/of incidentele klus of bouwproject. Ga hierbij uit van klussen die maximaal drie maanden (natuurlijk is dit afhankelijk van de huurprijs) in beslag nemen.

Een steiger kopen: de pluspunten
Een steiger kopen is aan te raden als je een eigen bouwbedrijf of klussenbedrijf hebt. Verder is een eigen steiger aanschaffen slim wanneer je de steiger zelf wilt opbouwen en afbreken, om zo de volledige controle over een project te hebben. Heb je meerdere klussen in de planning of één klus die minstens drie maanden in beslag neemt? Ook dan is kopen de beste keuze die je kunt maken! 

Al met al zal het er op neerkomen dat huren vaak het voordeligste blijkt, omdat deze optie de meeste flexibiliteit biedt. Verder wordt je door te kiezen voor huur volledig ontzorgd.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!