Wandelroutenetwerk Brabant breidt 1.800 km uit

  • Toerisme & Recreatie

Eind mei wordt het Brabantse wandelroutenetwerk met bijna 1.800 kilometer uitgebreid. De uitbreiding vindt plaats in drie gebieden: Hart van Brabant (600 km), Het Groene Woud (850 km) en Wijde Biesbosch Noord (315 km).

Met deze uitbreidingen komt de totale omvang van het wandelroutenetwerk in Noord-Brabant op bijna 6.100 km en is daarmee veruit het grootste in Nederland.

Wensen

Het wandelroutenetwerk werkt door middel van knooppunten, net als het fietsroutenetwerk. Dit geeft de wandelaar de mogelijkheid om een tocht uit te kiezen die aansluit bij zijn eigen wensen, variërend van een ommetje in de eigen woonomgeving tot (meerdaagse) tochten voor de geoefende wandelaar.

De nieuwe uitbreiding maakt het mogelijk om vanaf nationaal park De Biesbosch, via nationaal park Loonse en Drunense Duinen naar nationaal landschap Het Groene Woud te wandelen via de knooppunten van het wandelroutenetwerk.

Vrijwilligers

In totaal hebben honderden vrijwilligers meegewerkt aan de totstandkoming van de uitbreiding van het wandelroutenetwerk. Hiermee is verzekerd dat het wandelroutenetwerk langs de mooiste stukjes Brabant gaat, maar ook dat er veel draagvlak is voor het nieuwe netwerk. Enthousiaste wandelaars, sportverenigingen en leden van plaatselijke heemkundekringen en natuurwerkgroepen zijn daarbij eendrachtig te werk gegaan.

Opening & wandelevenement

De wandelroutenetwerken Hart van Brabant en Het Groene Woud worden officieel geopend op zondag 29 mei 2011 en dat van Wijde Biesbosch Noord op zaterdag 4 juni 2011. De wandelkaarten en bijbehorende korte, lange en meerdaagse themaroutes zijn vanaf de opening verkrijgbaar bij VVV’s en andere lokale verkooppunten.

In Het Groene Woud is aan de opening het voor iedereen toegankelijke wandelevenement ‘Aan de wandel in Het Groene Woud’ gekoppeld. Vanaf de 7 bezoekerscentra in Het Groene Woud starten die dag wandelingen van 5 en 10 kilometer. Bij de bezoekerscentra zijn vele activiteiten georganiseerd zoals proeverijen, demonstraties en prijsvragen.

Financiering

De uitbreiding van het wandelroutenetwerk in Noord-Brabant is gerealiseerd met financiële bijdragen van Europa (Interrreg IVa en POP), de provincie Noord-Brabant, de gebiedscommissie Wijde Biesbosch Zuid, de betrokken gemeenten, Midpoint Brabant, Gemeenschappelijke Regeling Regio West-Brabant en Streekfonds Het Groene Woud.

Meer informatie over Midpoint Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!