Wat beweegt medewerkers nu écht? BDO onderzocht het

  • Arbeidsmarkt

Weet u wat uw mensen écht motiveert? Komen ze elke dag vooral voor hun loonstrookje of hun leaseauto? Of maakt u ze blijer met goede ontwikkel- en carrièrekansen? De vraag stellen was simpel. Maar hoe vind je het juiste antwoord?

Wat beweegt medewerkers nu écht? BDO onderzocht het

BDO heeft het vraagstuk onderzocht en samengevat in de publicatie ‘Wat willen mijn medewerkers eigenlijk…?’

Hoe wordt u de beste werkgever?

De meeste ondernemers die BDO spreekt beseffen maar al te goed dat personeel het belangrijkste kapitaal is van hun onderneming. De flexibiliseringsgolf, wijzigende wet- en regelgeving  en veranderende werkethos hebben het vak personeelsmanagement echter flink complexer gemaakt. Veranderen is de norm en organisaties moeten sneller bewegen dan ooit. Technologische ontwikkelingen dwingen tot voortdurende bijscholing. En daar dwars doorheen spelen grote demografische bewegingen zoals vergrijzing en de stijging van de AOW-leeftijd. Het is als een labyrint vol schuivende panelen.

Als verantwoordelijke voor uw personeel stelt dat u voor uitdagende vragen. Hoe houdt u de capaciteit binnen uw organisatie op niveau, en uw mensen op scherp? Hoe houdt u ze gemotiveerd en goed getraind, zodat ze ook passen bij de taken en uitdagingen van straks? Hoe houdt u ze flexibel én loyaal? Kortom: Kortom: hoe blijft u een aantrekkelijke werkgever?

Hoe creëer ik ondernemerschap op de werkvloer?

Om dat te ontdekken hebben wij een onderzoek gehouden onder 1.400 medewerkers van Nederlandse mkb en familiebedrijven. We hebben hen prikkelende dillema’s voorgelegd binnen een viertal HR gerelateerde thema’s: arbeidsvoorwaarden, ontwikkelmogelijkheden, de rol van de leidinggevende en de werkcultuur.

Het rapport geeft geen pasklare antwoorden, maar biedt wel nieuw perspectief in wat uw mensen drijft. Dat is kennis waarmee u zéker uw voordeel kunt doen! Mocht u na het lezen van dit rapport concreet verder willen praten, specifiek over uw situatie? Neem dan contact op met een van de specialisten van BDO.

Download het rapport op de website van BDO

Meer informatie over BDO BREDA & BDO ROOSENDAAL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!