Wat de meeste mensen niet weten over Doosopzetters

 • Industrie

Het opzetten van dozen met een machine is niet automatisch een garantie voor verhoging van de productiviteit. Zonder de juiste planning en aandacht kan een doosopzetter onverwachte problemen veroorzaken en zelfs contraproductief blijken te zijn.

Wat de meeste mensen niet weten over Doosopzetters

In de ergste gevallen is de productie voortdurend onderbroken door ongeplande downtime of machine storing.

Waarom knelpunten plaatsvinden

Er zijn vele omgevingsfactoren die de prestaties van golfkarton beïnvloeden, vooral tijdens opzetten in een doosopzetter - temperatuur, luchtvochtigheid, opslagcondities, mate van afwijking, etc.

En natuurlijk is de vervaardigde kwaliteit van de plano zelf - maatvastheid, diepte van vouwlijnen, dikte (enkele wand, dubbele wand), soort golf en de hoeveelheid gerecycled materiaal – van invloed op het vermogen van de machine om een vierkante doos op te zetten zonder in storing te vallen.

 Bovendien, niet aflatende druk op de kosten en duurzaamheid dwingen fabrikanten tot het gebruiken van:

 • Dunner golfkarton
 • Gerecycled golfkarton
 • Dunner golfkarton gemaakt met meer gerecycled materiaal

Kennis, ervaring en goede voorbereiding overwinnen problemen

Maar omdat iets is niet eenvoudig is, betekent niet dat het onmogelijk is. De meest geavanceerde machines slagen erin om deze uitdagingen te overwinnen, zetten vierkante dozen op zonder storingen en leveren de beoogde productiviteitswinst. Hier is waarom:

 1. De ontwerpers van deze machines hebben een sterke kennis en goed inzicht in het gebruik van golfkarton, zowel de sterke als zwakke punten. Zij maken machines welke goed anticiperen op de diverse golfkartonsoorten en kwaliteiten. Deze machines creëren perfecte 90 graden hoeken tijdens het openen van de doos, welke in positie worden gehouden tijdens het sluiten, waarmee een perfecte sterke haakse doos wordt gecreëerd.

Bekijk de '5 stappen van het produceren van een vierkante doos' voor meer informatie.

 1. Zij controleren de doos tijdens het gehele opzet- en sluitproces. Nogmaals, kennis en ervaring zijn essentieel. Elke beweging van de plano of doos tijdens het opzetproces in de machine levert een potentieel gevaar op.

Effectief kartonmanagement is zowel een kunst als een wetenschap. Ervaring en een goed ontwerp, consequente doorontwikkeling, in combinatie met een goede kennis van de golfkarton, elimineren vrijwel elke storing. Lees 'Waarom Lantech doosopzetters geen storing veroorzaken.'

Voorbereiding is de sleutel

Om aan de veilige kant te blijven, zou een doosopzetter 10 procent meer capaciteit moeten hebben dan de primaire productie lijn. Vergeet niet wat de wet van Murphy zegt: "Als er iets mis kan gaan, zal het ook gebeuren." En meestal wanneer het niet uitkomt.

Dus wees voorbereid. Voorzie in voldoende capaciteit om het herstellen van ongeplande uitvaltijd te voorkomen, zoals:

 • Variatie in doosmaten
 • Tape storingen
 • Vervanging van tape
 • Stroomstoringen
 • Problemen in andere productie onderdelen

Een goede planning en correcte uitvoering resulteren in doosopzetters, welke een echte meerwaarde leveren i.p.v. knelpunten in de productie. Correct ingezet, verhogen ze de productiviteit en verminderen kosten en schade door ervoor te zorgen dat het golfkarton - het essentiële hulpmiddel voor supply chain efficiëntie – de beoogde waarde levert.

Lees verder hoe uw bedrijf kan profiteren van goede doosopzetters.

Meer informatie over LANTECH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!