Wat houdt Insurtech in?

  • Financieel & Juridisch

Insurtech is een begrip dat met name in de verzekeringssector erg oplaait. Insurtech betreft dan ook veelal de disruptieve innovatie binnen deze verzekeringssector, die wordt gedreven door technologische ontwikkelingen. Maar wat kun je ermee?

Wat houdt Insurtech in?

Met nieuwe technologieën en snelle schaalbaarheid kunnen zogenoemd disruptieve spelers door middel van Insurtech tegen lage kosten veel impact maken op de verzekeringsmarkt, omdat zowel startups als de al grotere techbedrijven met Insurtech een reële bedreiging voor de traditionele financiële instellingen binnen Insurtech Nederland zijn. 

Wat kun je dankzij Insurtech?

Wanneer je meer te weten wenst te komen over Insurtech, dan is RISK een goed voorbeeld van een Insurtech serviceprovider; ofwel een provider die Insurtech als dienst verleent. De beste kennis en diensten, die verlenen zij. RISK is dan ook een Insurtech serviceprovider voor onder meer assurantie-adviseurs, online-labels en verzekeraars, waarbinnen een groep valt die zich vooral bezig wenst te houden met advies en distributie en daarmee de overige werkzaamheden wenst uit te besteden. Dankzij RISK en het innovatieve aspect waarin zij gespecialiseerd zijn, ben jij in staat om je aandacht te vestigen op hetgeen dat volgens jou jouw aandacht verdient. 

Waar staat RISK?

RISK Assuradeuren is te omschrijven als een financiële groothandel. Zoals ze dat zelf zeggen, liggen hun schappen vol met producten die afkomstig zijn van verzekeringsmaatschappijen, hypotheekverstrekkers, agentschap verzekeringen, banken, financieringsmaatschappijen of producten van hun eigen huismerk. Alle producten kunnen door RISK geleverd worden, omdat zij handelen als gevolmachtigd agent én omdat zij toegang hebben tot vele agentschappen. 

De kracht van Insurtech

De kracht van Insurtech zit hem in de inspeling die wordt uitgevoerd op de veranderende klantbehoeften. Verandert de klant, dan verandert Insurtech met haar mee. Kortom: in ‘verzekeringsland’ betekent dit dat Insurtech serviceproviders aanzienlijk beter anticiperen op trends, bijvoorbeeld door directe verzekeringen aan te bieden of verzekeringen gebaseerd op werkelijk gebruik, zoals diverse polissen, maar ook door het op de markt zetten van intuïtieve mobiele apps, die klanten volledige controle geven over hun financiële producten en de door hen gewenste services. 

Ga voor Insurtech

Nu is daarom de tijd, onder andere voor verzekeraars, om te investeren in de samenwerking met Insurtech serviceproviders. Hiermee kunnen zij de business propositie snel en continu verbeteren en daarmee zelf anticiperen op de huidige trends. Het gebruiken van Insurtech bedrijven is daarmee dan ook enkel in je eigen voordeel. 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!