Wat zijn de voordelen van een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

  • Zakelijke dienstverlening

Je kunt tegenwoordig talloze verzekeringen afsluiten voor jouw bedrijf. Veel ondernemers hebben geen idee welke verzekering zij wel en niet af moeten sluiten. Eén van de verzekeringen die vaak standaard afgesloten wordt, is een aansprakelijkheidsverzekering.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke rechtsbijstandverzekering?

Toch raden wij jou aan om ook een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. De meeste bedrijven zien dit alleen maar als extra kostenposten. Deze verzekering kost jou inderdaad extra geld, maar het brengt ook voordelen met zich mee. Om jou te overtuigen deze verzekering af te sluiten, zetten we hieronder de voordelen van een zakelijke rechtsbijstandverzekering op een rijtje.

1. Je krijgt hulp van een specialist 

Als ondernemer kun je betrokken raken bij een conflict of geschil. Dit kan gebeuren wanneer een opdrachtgever niet tevreden is over hetgeen jij geleverd hebt. Andersom kan dit ook. Mogelijk betaalt een opdrachtgever jou niet of misschien levert een leverancier de door jou bestelde (en betaalde) spullen niet. Soms lost dit probleem zich vanzelf op, maar dit gebeurt niet altijd. Is het probleem niet opgelost? Dan biedt een zakelijke rechtsbijstandverzekering uitkomst. Bij deze verzekering krijg je een vaste jurist toegewezen. Deze verdiept zich in jouw zaak, adviseert jou over een oplossing en kan jou bijstaan in een eventuele gerechtelijke procedure die volgt.

2. Juridische kosten zijn gedekt

Is er sprake van een zakelijk conflict en loopt het uit op een rechtszaak? Dan brengt dit behoorlijk wat kosten met zich mee. Je moet immers een advocaat inschakelen om jouw bedrijf te vertegenwoordigen. Wanneer het een langlopend proces wordt, lopen de kosten alleen nog maar verder op. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering voorkom je dit. Dankzij deze verzekering zijn juridische kosten namelijk gedekt wanneer jij door een opdrachtgever, leverancier of andere partij wordt aangeklaagd. Ook wanneer je zelf juridische stappen wilt ondernemen richting bijvoorbeeld wanbetalers, biedt een zakelijke rechtsbijstandverzekering uitkomst. De kosten zijn in zo’n situatie namelijk ook vaak gedekt. Wel kan de dekking per verzekeraar verschillen. Vergelijk zakelijke rechtsbijstandverzekeringen daarom altijd eerst met elkaar voordat je een keuze maakt.

3. Je kunt de verzekering naar eigen wensen inrichten

Net als bij veel andere verzekeringen, kun je een zakelijke rechtsbijstandverzekering naar eigen wens inrichten. Wanneer je voor deze verzekering kiest, sluit je in ieder geval de basisverzekering af. Dit is voor sommige bedrijven voldoende, maar dat geldt niet voor iedereen. Wil jij geen enkel risico lopen op dit gebied? Breidt jouw verzekering dan uit. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor uitbreiding op het gebied van arbeidsrecht of bedrijfsvoering.

Je kunt een zakelijke rechtsbijstandverzekering ook uitbreiden met onroerende zaken. In dat geval krijg je rechtsbijstand wanneer er een geschil is over een onroerende zaak, zoals het bedrijfspand. Mogelijk heeft een bedrijf wel schade aan jouw bedrijfspand aangericht tijdens het verrichten van werkzaamheden. Mogelijk is een deel van het pand wel afgebrand. Door deze schade kun je minder produceren, waardoor je omzet misloopt. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering aangevuld met onroerende zaken biedt in dat geval meestal geen uitkomst. Indien je een bedrijfsschadeverzekering hebt afgesloten, krijg je wel geld uitgekeerd wanneer jouw bedrijf dergelijke schade heeft opgelopen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!