Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

  • Financieel & Juridisch

Steeds meer mensen stappen over op online boekhouden en met goede reden. Online boekhouden wordt steeds meer geraffineerd en gebruiksvriendelijk. Het is toegankelijk voor iedereen en brengt vele voordelen met zich mee. Door de ontwikkeling van de huidige technologie wordt online boekhouden een steeds beter alternatief voor de klassieke accountant of accountancy bureaus.

Wat zijn de voordelen van online boekhouden?

Dit artikel gaat verder in op de voordelen van het online boekhouden en waarom het verstandig kan zijn om zo’n boekhoudpakket aan te schaffen.

Gemak

Eén van de grote voordelen van online boekhouden is het gemak wat het met zich meebrengt. Doordat de meeste boekhoudprogramma’s het zo makkelijk mogelijk maken voor de gebruiker is online boekhouden erg gebruiksvriendelijk en het kan worden gebruikt door iedereen. Zo kan je bijvoorbeeld factureren met drie simpele kliks en worden jouw bonnen automatisch gekoppeld en geboekt. Ook kun je automatisch push berichten ontvangen voor bijvoorbeeld de btw-aangifte. Hierdoor zul je altijd op tijd de btw-aangifte doen en zul je nooit meer belangrijke deadlines missen!

Realtime

Een groot voordeel van online boekhouden is dat het zo goed als realtime plaatsvindt. Zo worden al jouw inkomsten en uitgaven automatisch en direct verwerkt in het boekhoudprogramma. Zo blijf jij altijd op de hoogte van de huidige status van jouw bedrijf en de huidige status van jouw financiën. Hierdoor worden jouw financiën veel sneller verwerkt dan via een externe partij.

Betrouwbaar

Veel mensen denken dat online boekhouden niet zo betrouwbaar is als boekhouden met behulp van een accountant maar niks is minder waar. Online boekhouden gaat vaak via grote, betrouwbare bedrijven die jouw data goed en veilig bewaren. Hierdoor is jouw data altijd goed beveiligd en zal deze nooit misbruikt worden.

Overzichtelijk

Met behulp van een dashboard worden jouw financiën goed overzichtelijk en heb je altijd een duidelijk beeld van hoe het met jouw uitgaven en inkomsten gaat. Doordat jouw financiën altijd overzichtelijk zijn krijg je een goed inzicht in jouw bedrijf. Ook heb je altijd al jouw data in de hand en heb je veel controle over jouw uitgaven en inkomsten. Doordat je er zelf meer mee bezig bent dan wanneer je de administratie uit handen zou geven herken jij zelf veel sneller waar jouw financiële kansen liggen.

Goedkoop

Ook is online boekhouden vaak veel goedkoper dan andere opties. Het uur tarief van een accountant loopt al vaak snel op terwijl de kosten van een boekhoudpakket vaak per maand worden berekend. Zo kan je al voor minder dan 10 euro per maand jouw boekhouding online regelen. Zeker voor de beginnende ZZP’er kan dit verschil grote voordelen opleveren.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!