WBSO: meld op tijd gerealiseerde S&O-uren 2017

  • Financieel & Juridisch

Heeft u in 2017 innovatieve werkzaamheden verricht en gebruikgemaakt van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO)? Vergeet dan niet om de gerealiseerde speur- en ontwikkelingswerk uren (S&O-uren) en eventuele kosten en uitgaven tijdig door te geven aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

WBSO: meld op tijd gerealiseerde S&O-uren 2017

Foto: RVO.nl 

U heeft hiervoor nog tot uiterlijk 31 maart aanstaande de tijd. Bent u te laat, dan riskeert een boete. Omdat 31 maart dit jaar op een zaterdag valt, attendeert RVO werkgevers en ondernemers erop, niet tot de laatste dag te wachten met de realisatiemelding. Als u een datum aanhoudt vóór of rond 21 maart 2018 heeft u een grotere kans dat u de melding vlot kunt indienen.

Doorgeven gerealiseerde uren

Maakt u gebruik van de WBSO dan moet u jaarlijks vóór 1 april de gerealiseerde S&O-uren van het voorgaande jaar doorgeven via het eLoket op de website van de RVO. Dat geldt ook voor de gerealiseerde kosten en uitgaven (als u in uw WBSO-aanvraag heeft gekozen voor 'werkelijke kosten en uitgaven'). U moet per S&O-verklaring de gerealiseerde uren, kosten en uitgaven melden.

Rekentool en Handleiding mededelen

Om u van dienst te zijn heeft RVO een speciale rekentool ontwikkeld waarmee u eenvoudig de totalen van uren en eventuele kosten en uitgaven per S&O-verklaring kunt uitrekenen. De rekentool is niet nodig als u maar één S&O-verklaring heeft ontvangen in 2017. Daarnaast is op de website van RVO de 'Handleiding mededelen WBSO 2017' te vinden met uitgebreide informatie over het mededelen en het 'Stappenplan mededelen WBSO' voor als u uw mededeling gaat doen.

Afwijkende regeling voor de zzp'er

Bent u zelfstandige zonder personeel (zzp'er) en heeft u in 2017 gebruikgemaakt van de WBSO, dan hoeft u de realisatie alleen te melden wanneer u minder dan 500 S&O-uren heeft gerealiseerd. Heeft u in 2017 dus 500 of meer S&O-uren gemaakt, dan hoeft u geen mededeling te doen.

Meer informatie over OERS ACCOUNTANCY & ADVIES OOSTERHOUT, VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!