‘Wearables’ op de werkvloer, wat zijn de regels?

  • Arbeidsmarkt

Smartwatches, ze bieden een mooie manier om je gezondheid te monitoren. Maar wat mag er wettelijk nou wel en niet? Uitzendbureau Olympia geeft nader uitleg over dit onderwerp.

‘Wearables’ op de werkvloer, wat zijn de regels?

‘Wearables’ zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Er is een enorme opmars gaande en de populariteit stijgt. Ze worden vooral ingezet voor sport en gezondheidsidealen en worden naast privé, ook op het werk gedragen. Werkgevers zien mogelijkheden maar er wordt nog niet structureel gebruik van gemaakt. Uit een studie is gebleken dat de productiviteit van werknemers die een 'tracker' dragen, toeneemt met maar liefst 8,5 procent en hun tevredenheid met 3,5 procent.

Recht op privacy

Bewustwording en een gezondere levensstijl zijn voor zowel werknemer als werkgever van belang. Een gadget als een smartwatch zorgt alleen nog niet voor een totaal gezondheidsprogramma. Organisaties ‘worstelen’ met hoe om te gaan met deze nieuwe technologieën op de werkvloer en hoe deze ten gunste van beiden in te zetten. Zeker niet onbelangrijk daarbij is het recht op privacy.

Wet Bescherming Persoonsgegevens

Onlangs zijn twee Nederlandse bedrijven op de vingers getikt na onderzoek door de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij hadden werknemers een armband gegeven, waarmee inzicht werd verkregen in de hoeveelheid beweging. Eén werkgever had ook inzicht in het slaappatroon. Dat is in strijd met de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Wat mag er wettelijk wel en wat kan er volgens de Autoriteit Persoonsgegeven niet? Lees meer over wearables.

Meer informatie over OLYMPIA UITZENDBUREAU BERGEN OP ZOOM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!