Welke impact heeft flexibel werken op teamwork?

  • Arbeidsmarkt

Veel moderne werkomgevingen zijn meer flexibel, agile en veranderlijk geworden. Velen van ons werken langer vanuit huis of op verschillende plekken binnen het bedrijf. Maar met welke uitdagingen krijgen we te maken als het gaat om de dynamiek van het team?

Welke impact heeft flexibel werken op teamwork?

Het moment dat Marissa Mayer van Yahoo haar start in 2013 vergezeld liet gaan met de beroemde (of beruchte) beslissing om thuiswerken niet meer toe te staan, werd door sommigen aangeduid als een belangrijke verandering van denken. Opeens waren de onbetwiste voordelen van flexibel werken, namelijk betere productiviteit, betrokkenheid en welzijn, niet meer zo vanzelfsprekend.

Haar e-mail aan de medewerkers legde uit: "De beste inzichten komen voort uit het ontmoeten van nieuwe mensen en ad-hoc teamvergaderingen.“ Met andere woorden: flexibel werken mag goed voor u zijn, maar niet voor de business. Flexibel werken is eigenlijk geen voordeel maar een risico.

Gemengde reacties

Hoewel sommigen dit zagen als een stap terug naar het ouderwetse kantoor bastion, hebben anderen besloten dit voorbeeld te volgen. Eerder dit jaar maakte IBM bekend dat hun marketeers verzocht wordt om te samenwerken, omdat hun werk intensief is, dat alleen begrepen kan worden door "live te werken en in real-time te antwoorden.“ Echt teamwerk kan niet bereikt worden door middel van flexibel werken, zelfs niet bij een technologiereus. Dus, hebben beide bedrijven gelijk?

"Er bestaat absoluut geen twijfel dat er negatieve kanten zitten aan flexibel werken, die bewust gemanaged moeten worden“ zegt Dr. Simon Hayward, CEO bij Cirrus. "Samenwerken om dezelfde doelen te bereiken lijkt nu het belangrijkste. En het is uiteraard makkelijker om een community te creëren, een eigen cultuur en een gedeelde dialoog als iedereen op dezelfde plek is.“

Het probleem is dat dit zorgt voor spanningen tussen werkgevers en werknemers. Terwijl de medewerkers meer vrijheid willen over wanneer en waar ze werken, remmen de bedrijven dit liever af. Het is een lastige positie die niet ongemerkt aan managers, die een werkbare oplossing moeten vinden, voorbij gaat.

Meer informatie over HAYS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!