Welke maatregelen kunt u nemen om medewerkers tegemoet te komen bij extreme hitte?

  • Financieel & Juridisch

De mussen ‘vallen’ met deze hitte van het dak, maar als goede werkgever wilt u dat uw personeel zo weinig mogelijk last heeft van de hoge temperaturen. Natuurlijk staat de airco aan, maar zijn er ook andere slimme tips of mogelijkheden binnen de werkkostenregeling die ervoor kunnen zorgen dat uw werknemers letterlijk en figuurlijk het hoofd koel weten te houden?

Welke maatregelen kunt u nemen om medewerkers tegemoet te komen bij extreme hitte?

Van Oers Accountancy en Advies, één van de grootste accountancy & belastingadvies kantoren in Zuid-Nederland, zette een aantal tips voor u op een rijtje. 

Tip 1. Extra pauzes en tropenrooster

Een eenvoudige maatregel is het invoeren van extra pauzes. Of als het lukt met de werkzaamheden van uw organisatie: de introductie van een zogenaamd tropenrooster. Uiteraard doet u dit laatste in overleg met uw werknemers. Niet iedereen kan zijn werktijden immers zomaar aanpassen, bijvoorbeeld als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer.

Tip 2. Voorkom uitdrogen

Een gevaar bij extreme warmte is de kans op uitdroging. Zorg voor voldoende water en/of deel frisdrank en thee uit. Op de werkplek kan dit onbelast. De 'werkplek' is iedere plek waar u als werkgever verantwoordelijk voor bent, dus bijvoorbeeld ook uw magazijn of vergaderruimte. U mag drankjes niet zomaar onbelast vergoeden, dus zorg dat u die zelf voor uw rekening neemt.

Tip 3. Werkkostenregeling

Is dit organisatorisch nogal lastig, dan kunt u drankjes ook vergoeden en de vergoeding onderbrengen in de werkkostenregeling. De vergoeding blijft dan voor de werknemer onbelast. Voor u als werkgever ook, mits u dit jaar aan vergoedingen en verstrekkingen niet meer uitgeeft dan 1,2% van de loonsom. Schiet u in de werkkostenregeling over de 1,2% van de loonsom? Dan betaalt u als werkgever 80% eindheffing over het meerdere.

Tip 4. IJsje van de zaak

Ook een ijsje of andere koude versnapering zal zeker op prijs worden gesteld en komt de arbeidssfeer met deze warmte zeker ten goede. Ook dit blijft op de werkplek onbelast als uw bedrijf de rekening zelf betaalt. Een vergoeding is ook nu belast, dus liever niet.

Meer informatie over OERS ACCOUNTANCY & ADVIES ROOSENDAAL, VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!