Welke online betaalmethoden zijn er voor ondernemers?

  • Zakelijke dienstverlening

Heb jij een eigen bedrijf en verkoop je online producten? Dan wil jij jouw klanten zo makkelijk mogelijk laten betalen. Klanten willen namelijk niet veel tijd en moeite steken in het betaalproces. Wanneer dit bij jouw onderneming wel moet, is de kans groot dat klanten naar de concurrent gaan.

Welke online betaalmethoden zijn er voor ondernemers?

Of niet meer terugkomen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Daarom is het belangrijk om de juiste betaalmethoden aan te bieden in jouw webshop. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, moet je allereerst weten welke betaalmethoden er allemaal zijn. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zet een Nederlandse payment service provider namelijk de drie populairste online betaalmogelijkheden op een rijtje.

1. iDEAL

De populairst betaalmethode van Nederland is iDEAL. Via deze betaalmethode worden dagelijks 1,5 miljoen betalingen gedaan. Deze betaalmethode mag dan ook niet ontbreken in jouw webshop wanneer jij producten verkoopt binnen Nederland. Waarom je voor iDEAL kiest? Omdat deze betaalmethode consumenten de mogelijkheid biedt om via hun eigen bank af te rekenen. Bij iDEAL kunnen consumenten betalen vanuit ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, Handelsbanken, ING, Knab, Moneyou, Rabobank, Regiobank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot. De consument selecteert zijn bank uit de lijst en wordt vervolgens doorgestuurd naar de omgeving van zijn/haar eigen bank. Dit maakt iDEAL niet alleen een makkelijke, maar ook een veilige betaalmethode.

2. Bancontact

Richt jij je met jouw onderneming niet alleen op verkoop aan de Nederlandse consument, maar ook op inwoners van België? Dan heb je niet genoeg aan iDEAL alleen. Nee, want in België kan men namelijk niet betalen via deze online betaalmogelijkheid. Om ook Belgen makkelijk af te laten rekenen, kies je voor de betaalmethode Bancontact. Dit is namelijk de bekendste betaalmethode onder Belgische consumenten. Net als bij iDEAL wordt een betaling via Bancontact ook afgerond in de eigen internetbankierenomgeving. Grote voordeel van deze betaalmethode is dat het een gegarandeerde betaalmethode betreft. Dit houdt in dat het geld direct overgemaakt wordt. Bovendien kan een betaling niet teruggedraaid worden. Dit zorgt voor jou als ondernemer voor een stukje extra zekerheid en veiligheid.

3. Creditcardbetalingen

Wil je niet alleen consumenten uit Nederland en België voorzien van jouw producten, maar eigenlijk mensen uit de hele wereld? Dan moet je hier rekening mee houden bij het kiezen van een betaalmogelijkheid. iDEAL en Bancontact zijn de populairste betaalmethoden in Nederland en België, maar consumenten uit andere landen kunnen er niet meer afrekenen. Wanneer je veel internationale betalingen verwacht, kies je voor creditcardbetalingen. Deze betaalmethode is bijzonder laagdrempelig, want consumenten hebben geen saldo nodig om een aankoop te doen. Daarbij komt dat er sprake is van een verzekering bij een creditcardbetaling. Wanneer een klant een product koopt met zijn/haar creditcard, is de aankoop minimaal 180 dagen verzekerd tegen schade, verlies en diefstal. Dit maakt dat deze betaalmethode niet alleen voor jou als ondernemer ideaal is, maar ook voor consumenten.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!