Wetswijzigingen voor mkb'ers vanaf 1 juli

  • Zakelijke dienstverlening

Ondernemers krijgen vanaf 1 juli 2020 te maken met nieuwe wetten en regels. Wil jij weten wat er voor het mkb verandert? De Kamer van Koophandel heeft een overzicht gemaakt van de belangrijkste wetswijzigingen.

Wetswijzigingen voor mkb'ers vanaf 1 juli

1. Aan deze tabaksregels moet je voldoen

Ondernemers hebben sinds 1 april te maken met nieuwe tabaksmaatregelen. Eerst stegen de accijnzen en kwam er een verbod op sigaretten met een smaakje. Op 1 juli komt daar een uitstalverbod voor supermarkten bij. Er volgen nog meer regels, zoals neutrale verpakkingen en een uitstalverbod voor alle aanbieders van tabakswaren. Wat de wijzigingen concreet voor jouw onderneming betekenen, lees je in het artikel: Aan deze tabaksregels moet je voldoen.

2. Personeel krijgt recht op aanvullend verlof

Als je personeel in loondienst hebt, houd er dan rekening mee dat deze vanaf 1 juli recht hebben op aanvullend verlof als een partner een kind heeft gekregen.
Jij vraagt dit partnerverlof als werkgever aan bij UWV. UWV betaalt aan jou de uitkering ter hoogte van 70% van het dagloon tot maximaal 70% van het maximumdagloon. Je mag zelf bepalen of je de uitkering aanvult.

Meer informatie vind je op Ondernemersplein.kvk.nl.

3. Zorgverleners verplicht tot digitale inzage

Ben jij een zelfstandig zorgverlener? Bijvoorbeeld een arts, fysiotherapeut, verpleegkundige of tandarts? Dan leg je in een medisch dossier de gegevens van je patiënten vast. Per 1 juli 2020 ben je verplicht je patiënten digitaal toegang te geven tot hun eigen medische gegevens. Dit betekent dat je je ICT-systemen zo in moet richten dat je dit veilig kunt doen.

Lees hier verder om te zien welke wijzigingen er nog meer worden doorgevoerd. 

Meer informatie over Kamer van Koophandel Hoofdkantoor Utrecht:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!