Win de 'war for talent' met een aantrekkelijke werkomgeving

  • Zakelijke dienstverlening

Krapte op de arbeidsmarkt heerst in nagenoeg elke sector en door de aantrekkende economie is het einde ervan nog niet in zicht. Volgens het CBS meldt één op de zes ondernemers personeelstekort als een belemmering te ervaren voor het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten.

Win de 'war for talent' met een aantrekkelijke werkomgeving

De war for talent, het aantrekken en behouden van goed personeel, neemt alleen maar toe. Een bedrijf dat inspeelt op de behoefte van de werknemer is daarom steeds aantrekkelijker geworden. HEVO, expert in huisvesting, creërde een overzicht van belangrijke werkomgevingsbehoeften van medewerkers.

Beleving

De beleving van de werkomgeving komt steeds meer centraal te staan. Deze ‘employee experience’ bestaat niet alleen uit het aanbieden van opleidingen en beloningen, maar ook uit het verbeteren van de werkomgeving. Zo wordt een kantoor met natuurlijk licht, goede klimaatbeheersing, groenvoorzieningen en een huiselijke sfeer als positief ervaren en bevordert dat de sfeerbeleving van de werkomgeving.

Duurzaamheid

Met name de jonge medewerkers (millenials) hechten veel waarde aan een organisatie die de focus legt op people, planet en passionate purpose en dus minder op profit.

Diversiteit

Werknemers hebben grote behoefte aan verschillende soorten ruimten die hun specifieke werkzaamheden (overleggen, bellen, geconcentreerd werken) zo goed mogelijk faciliteren. Dit wordt ook wel activiteitgerelateerd werken genoemd. Ruimten dienen multifunctioneel inzetbaar te zijn om daarmee meer flexibiliteit in de werkomgeving te creëren.

Gezondheid

Gezondheid op de werkplek wordt een steeds grotere prioriteit voor werkgevers. Door werknemers wordt namelijk veel waarde gehecht aan een gezond voedselaanbod en het faciliteren en stimuleren van sport en beweging.

Flexibiliteit

Het traditioneel werken op kantoor is verleden tijd. De medewerker wil overal en op ieder moment kunnen werken. Mobiele apparatuur, werken in de cloud, toegankelijke technologie en virtueel kunnen afspreken zijn een must voor een aantrekkelijke werkgever.

Ontmoeten

Voor teams wordt ontmoeten steeds belangrijker. Ondanks dat virtueel samenwerken mogelijk moet zijn, is er sterk de behoefte om collega’s en relaties fysiek te blijven ontmoeten. Het aanbieden van fysieke werkomgevingen met een faciliterende functie voor ontmoeten en samenwerken is dan ook noodzakelijk.

Office2Flow

Een aantrekkelijke werkgever is niet alleen van belang voor het aantrekken, maar ook voor het behouden van talent. De (fysieke) werkomgeving speelt hierin een grote rol. HEVO ontwikkelde daarom het werkplekconcept Office2Flow. Wilt u hier meer over weten? Lees dan het interview met Willem Adriaanssen.

Meer informatie over HEVO B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!