Winterbanden, ook in de herfst een veilige keuze

  • Logistiek & Vervoer

De R zit weer in de maand en dat betekent de komende tijd lagere temperaturen, slecht zicht door mist en regen, maar ook een glad wegdek door water, rottende bladeren of modder op de weg.

Het is belangrijk dat u dan op de grip van de banden kan vertrouwen. Kies dan ook voor winterbanden. Winterbanden bieden niet alleen bij ijzel en sneeuw extra grip, ook in de herfst is een winterband een veilige keuze.

Grip op de weg van essentieel belang

Een winterband heeft een andere rubbersamenstelling dan een zomerband. De samenstelling is aangepast aan de weersomstandigheden. Wanneer de temperatuur daalt, wordt het rubber namelijk harder. De aangepaste rubbersamenstelling van een winterband blijft flexibel tijdens winterse omstandigheden. Hierdoor profiteert u van een betere grip, comfortabeler weggedrag en optimale veiligheid. Ook het profiel van de winterband verschilt ten opzichte van de zomerband. Het profiel is voorzien van 'lamellen'. Tijdens het rollen van de band vervormt het profiel en grijpen de lamellen zich vast op het wegdek en dat zorgt voor grip.

Winter- en zomerbanden met aparte velgen

Winterbanden en velgen kunnen bij het veelvoudig wisselen en monteren beschadigd raken. Het is dan ook handig om een aparte set velgen voor de winterbanden aan te schaffen. De winterbanden kunnen dan om de velgen blijven als ze in zomerperiode opgeslagen zijn. Bovendien spaart het ook kosten uit voor het balanceren en nieuwe ventielen van de winterbanden door aparte velgen te gebruiken. En zijn de winterbanden nodig? Dan kunt u ze snel laten monteren.

Winterbanden in het buitenland

In Nederland zijn winterbanden nog niet verplicht, maar wel in een aantal andere landen in Europa. In sommige landen zoals Duitsland en Luxemburg zijn winterbanden alleen verplicht bij winterse omstandigheden, zoals sneeuw, ijzel of gladheid. Andere landen stellen winterbanden verplicht in een bepaalde periode, zoals in Oostenrijk van 1 november tot en met 15 april. En wéér andere landen zoals Frankrijk, Zwitserland en Italië alleen als een verkeersbord dat aangeeft. In sommige landen is ook een winteruitrusting verplicht, dus houdt voordat u op wintersport gaat ook rekening met de veiligheidseisen van een land.

Wilt u veilig op weg in de herfst, wacht dan niet te lang, maar kies zodra de temperatuur zakt voor winterbanden. Bij uw Auto Altena autobedrijf kunt u de komende maanden altijd terecht voor advies en mooie acties.

Meer informatie over PROFILE TYRECENTER ALTENA :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!